JUTARNJI OTKRIVA

ŠUKER U USKOK-u Misteriozni razgovor šefa HNS-a s istražiteljima

Zagreb, 180413.Markovo polje.Danas je na groblju Markovo polje sahranjen Ivan Saric, otac kontraverzne poduzetnice Marije Sola koja se trenutno nalazi u istraznom zatvoru zbog gospodarskog kriminala u Karlovackoj banci, zajedno sa trojicom sinova.Na fotografiji: Davor Suker.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon bečke večeri gdje je s ostalim uzvanicima napeto gledao nogometni sraz Dinama i Beča, predsjednik HNS-a Davor Šuker požurio je s razlogom natrag u hrvatsku metropolu. Naime, odazvao se pozivu PNUSKOK-a u čijim se prostorijama na zagrebačkim Oranicama ukazao u srijedu točno u 14 sati odjeven u crno odijelo i bijelu košulju.

Prvotno zabrinutog izraza lica, nakon nešto manje od jednosatnog ispitivanja u svojstvu svjedoka, prvi čovjek HNS-a napustio je PNUSKOK smireniji i s vidljivim olakšanjem na licu.

Što je točno zanimalo istražitelje i je li im uspio pomoći šef Kuće hrvatskog nogometa u razrješavanju mozaika na kojem rade, bilo je nemoguće doznati obzirom da do Šukera, unatoč nizu telefonskih poziva i poslanih SMS-ova, nismo uspjeli doći.

Motiva za čuti Šukerova saznanja o bilo čemu ima pregršt počevši od velikog kladioničarskog skandala koji je lani tresao Europu, a Šukerovo ime su povezivali sa namještanjima njemački mediji, pa preko možebitnih krakova starih slučajeva koji su ugledali sudski epilog poput afere Offside, sve do nedavnih izjava Zdravka Mamića koji je, navodno, između ostaloga priprijetio na svoj osebujan način čelništvu Hrvatskog nogometnog saveza „da će ih sve pomesti“ usred 'rata' s ministrom Željkom Jovanovićem.

Inače, Šukeru ovo nije prvi susret sa policijom.

Svi se sjećaju kada je prije dvije godine Šuker priveden a potom i pravomoćno osuđen na münchenskom Okružnom sudu zbog pronevjere četiri skupocjena grčka zlatnika koja je na letu iz Milana za London pronašao i nonšalantno pokupio iz pretinca za časopise ispred svog sjedala.

U svom priznanju rekao je kako nije ni sanjao da bi ti novčići mogli 'težiti' 25 tisuća eura, a sudac mu je dosudio kaznu od 100 dnevnica po 80 eura pretpostavljajući da dnevnica Davora Šukera ne premašuje 80 eura.

Osim tog 'grijeha' sa kovanicama, Šuker je, prema navodima Bavarskog radija vlasnik i kriminalnog dosjea zbog pokušaja utaje poreza.

Je li nekome svojim svjedočenjem u PNUSKOK-u pomogao ili odmogao, doznat će se uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:55