SPOR OKO POTPISA

SUKOB PREDSJEDNIKA VLADE I PREDSJEDNIKA SABORA Josip Leko nije pristao na zahtjeve Milanovića

Knin, 050815. Trg dr.Ante Starcevica.Sredisnja proslava i obiljezavanje Dana pobjede,domovinske zahvalnosti,branitelja i 20.obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Predsjednik Sabora Josip Leko i premijer Zoran Milanovic polozili vijence i zapalili svijece ispred spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95.Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Prema riječima člana koalicije Hrvatska raste, prikupljanje potpisa izabranih zastupnika, na čemu je inzistirao Josip Leko, odvija se relativno očekivano, bar kada se radi o zastupnicima iz redova lijevo-liberalnog saveza i manjina. No, u vrhu Socijaldemokratske partije ima onih (navodno tako razmišlja i Zoran Milanović) koji smatraju da Leko formalno uopće nije trebao predložiti ovakvu strategiju.

Prva sjednica parlamenta, koja je održana 3. prosinca, trajala je tek pola sata jer nije izabran novi predsjednik, poslije čega je prekinuta. Stoga sada ne treba sazivati novu sjednicu, nego zatražiti nastavak prethodne, što znači da iz saborskog Predsjedništva valja poslati brzojave novim zastupnicima, kojima ih se obavještava kada se trebaju pojaviti na radnome mjestu.

Ionako su se izlaskom na izbore kandidirali za zastupnike i bit će zanimljivo čuti argumente onih koji su protiv konstituiranja Sabora, zašto sada odbijaju aktivirati mandate za koje su se natjecali.

Ali nikome u SDP-u nije do rasprava oko formalno-pravnih pitanja jer svu žele konstituiranje Sabora, izbor predsjednika i početak razgovora o budućoj Vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:00