MARCEL MEDAK

SUKOB ZBOG IMENOVANJA U DARUVARU 'Bajs me smijenio jer mu je potrebna podrška SDP-a'

 CROPIX

Tko stoji iza smjene do sada najuspješnijeg ravnatelja Daruvarskih toplica i je li riječ isključivo o političkoj smjeni? Odgovor na ovo pitanje iz poziva za današnju novinsku konferenciju trebali bi dati Damir Lneniček, gradonačelnik grada Daruvara, i Marcel Medak, bivši ravnatelj Daruvarskih toplica. Obojica članovi HDZ-a odlučili su nedavnu odluku Upravnog vijeća o imenovanju Mire Zakore za novu ravnateljicu Daruvarskih toplica nazvati političkom trgovinom.

- Kako drugačije nazvati ovo imenovanje kada je iza mene osam godina uspješnog vođenja toplica u kojima je grad Daruvar prepoznat kao turistička destinacija zdravlja, toplice su izvrsno poslovale, a za novi mandat imao sam potporu 91 posto zaposlenika i cjelokupnog Stručnog vijeća ustanove. Međutim, župan Bajs iz svojih je političkih razloga odlučio da se na mjesto ravnatelja imenuje osoba bez iskustva u zdravstvenom turizmu jer njemu kao nezavisnom treba potpora SDP-a u skupštini - rekao nam je jučer dosadašnji ravnatelj Medak.

Ističe kako je kao specijalist zdravstvenog turizma, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma, tajnik klastera Termi RH, član Vijeća HTZ-a i član izvršnog odbora EHTTA (Udruženje europskih termalnih gradova) ozbiljno zabrinut za budućnost toplica i novca koji je ostao na računu.

Župan Damir Bajs jučer nije želio komentirati niz pitanja koja je Medak najavio za konferenciju.

- Gospodin Medak i dalje je ravnatelj Daruvarskih toplica, do 1. 12., on nije smijenjen ni razriješen nikakvom političkom trgovinom niti ikakvim mojim posredovanjem.

Njemu je istekao mandat, a Upravno vijeće je nakon natječaja od pet pristiglih prijava odabralo najboljeg kandidata - rekao nam je župan Bajs.

Dodaje kako nova ravnateljica ima iskustva u zdravstvu jer je dosad radila kao ravnateljica HZZO-a u županiji te kako nije posrijedi nikakva politička trgovina jer nova ravnateljica nije članica SDP-a.

- To sam je osobno pitao nakon što mi se požalila kako je Medak vrijeđa na društvenim mrežama - kaže Bajs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:10