JEDNOGLASNA ODLUKA

Sunčana Glavak (HDZ): Hvala na podršci. Stazić (SDP): Ja Vladu hvalim i grdim argumentirano

 Davor Pongračić/Cropix

ZAGREB - Saborski Odbor za medije danas je jednoglasno podržao izmjene Zakona o medijima te Zakona o elektroničkim medijima kojima se želi jasnije urediti vlasnička struktura.

Čak se i predsjednik Odbora SDP-ovac Nenad Stazić pohvalno izrazio o vladinim prijedlozima te zajedno s HDZ-ovcima digao ruku za njih.

- I za javnost i za razvoj demokracije nužno je da nema tajnog vlasništva, jer su mediji vrlo utjecajni. Prikriveno vlasništvo može oblikovati takvu uređivačku politiku koja će pogodovati interesu stvarnog vlasnika - upozorio je Stazić.

HDZ-ova zastupnica Sunčana Glavak zahvalila je Staziću na podršci.

- Izražavam zadovoljstvo da ste pohvalili Vladu - rekla je Glavak, na što Stazić nije ostao bez odgovora:

- Ja Vladu hvalim i grdim argumentirano - odgovorio je.

Ipak, nije propustio pozvati Vladu da razmisli o mogućnosti da na neki drugi način rješi vlasništvo lokalne samouprave nad elektroničkim medijima.

- Problem je to što ona politička opcija koja pobjedi na izborima onda to koristi kao medijsko sredstvo. Tako je TV Osijek nekada bila Glavaševa. To nije dobro za razvoj demokracije i stanje u medijima - smatra Stazić. HDZ-ovac Krunoslav Markovinović rekao je, pak, da lokalna samouprava može biti vlasnik najviše 25 posto nekog medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:16