ISTRAGA SE NASTAVLJA

Suprug padobranke ozlijeđene u padu Cessne: ‘Pravo je čudo da je netko uopće preživio! Otkazala je mašina u avionu...‘

- Ona razgovara i stvar je prošla u najboljem redu u odnosu na nesreću koja se dogodila, rekao je Pirc

Zdravko Pirc

 Hrt Screenshot/

Nastavlja se istraga o jučerašnjem padu zrakoplova Cessna 182 u blizini Lučkog, pri čemu je jedna osoba poginula, a četiri su ozlijeđene.

Jedna od ozlijeđenih u padu zrakoplova je Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia i viceprvakinja Europe u skokovima na cilj. Njezin suprug Zdravko Pirc je za HRT rekao da je ona bolje nego što se očekivalo.

- Bolje je nego što smo očekivali. Dobila je jedino Schanzov ovratnik radi tog udara i sve je prošlo bez problema, ništa nije puklo. Svi smo još u šoku tako da se i ponašamo na sličan način. Ona razgovara i stvar je prošla u najboljem redu u odnosu na nesreću koja se dogodila. Mogla je biti puno gore, rekao je Pirc.

Dodao je i da je on prije nesreće u istom avionu imao tri leta koji su protekli bez problema.

- Četvrti let, nije se pojavio na nebu u određeno vrijeme i čujemo hitnu. Bilo je jasno da se nešto dogodilo teško. Zazvonio je telefon i javila se hitna Zagreb i kaže mi da je avion pao u šumu, ali da ne znaju gdje. Rekao sam da ću im reći gdje je, avion nakon polijetanja ide u lijevi zaokret i s male visine mogao je samo završiti u šumi Kerestinec. To je bila prva grupa lokacija. Nakon toga smo išli letjeti da iz zraka prepoznamo mjesto doskoka. Nismo uspjeli, ali jedan od preživjelih je javio na mobitel da jedrilica kruži iznad njih, tako da je to bila jedna bolja lokacija, rekao je Pirc za HRT i dodao da je otkazala mašina u avionu.

- Avion je totalno, totalno uništen, tako da je pravo čudo da je to uopće netko preživio, kazao je Zdravko Pirc.

Očevid je završen, a istraga će se nastaviti te HRT piše da bi sve moglo potrajati idućih nekoliko dana.

- O uzroku možemo samo nagađati, rekao je glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin i dodao da se radi o zrakoplovu iz 1961. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 10:56