PROPALI PLANOVI

Supruga Damira Škugora dala otkaz sredinom kolovoza. Prvi radni dan nakon što je uhićen, povukla ga je

Planovi obitelji Škugor prošlog su se vikenda dramatično promijenili

Damir Škugor

 Damir Krajac/Cropix

Damir Škugor, sada već bivši direktor u Ini, u samom je centru afere oko preprodaje plina iz Ine po nižim cijenama, čime su on i njegova obitelj "zaradili" više stotina milijuna kuna. Tako se na računu njegova oca, Dane Škugora, našlo gotovo 500 milijuna kuna što je alarmiralo banke i nadležne organe te pokrenulo razotkrivanje cijele afere.

Transkripti razgovora između uhićenih u aferi, a do kojih su došli istražitelji snimajući osumnjičene, otkrili su da su Škugori kovali plan kako da milijune izvuku iz zemlje te ih, po svemu sudeći, spreme "na sigurno" u Švicarsku.

Potom je otkriveno da je milijunašica postala i njegova majka Rada Škugor, čija je tvrtka "Tri D Rada" u kratko vrijeme ostvarila dobit od 9,5 milijuna kuna da bi potom bila hitro ugašena, a novac ostao jedinoj osnivačici tvrtke - Radi Škugor.

A da su se veliki planovi obitelji Škugor dramatično promijenili, sugerira i potez Damirove supruge Ane.

Telegram je tako objavio kako je Ana Škugor sredinom kolovoza dala otkaz na radno mjesto u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM). No, nakon uhićenja Damira i Dane Škugora u subotu, 27. kolovoza, Ana Škugor je svoj zahtjev za otkazom u HAKOM-u povukla već 29. kolovoza. To je bio prvi radni dan nakon uhićenja njenog supruga i svekra.

Informaciju o zahtjevu za otkazom i njegovim povlačenjem Telegramu su potvrdili iz HAKOM-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:26