TROJE U IZOLACIJSKOJ JEDINICI

SUPRUGA DRUGOG OBOLJELOG OD KORONE U SISKU U OBITELJSKOJ KUĆI DRŽI FRIZERSKI SALON 'Morat ćemo sve koji su došli na frizuru staviti pod nadzor'

 Mate Piškor / CROPIX

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije objavio je da su u izolacijskoj jedinici OB dr.Ivo Pedišić smještena su tri pacijenta - prvooboljeli mladić koji je doputovao iz Italije, došao je u Sisak uz pratnju pogranične policije, te nije ostvario socijalne kontakte.

U jedinici je smještena i jedna pacijentica, spremačica na aerodromu, a jučer je došao i febrilni pacijent koji je boravio u Barceloni.

Pacijent je na područje Siska stigao 11.ožujka, a u bolnicu se javio 13.ožujka. Laboratorijskom obradom potvrđeno je da je zaražen koronavirusom.

S obzirom na to da mu supruga u kući ima frizerski salon, obrada se proširuje na iznimno velik broj kontakata. Ide se na zatvaranje salona i stavljanje svih kontakata pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući i ostalih potrebnih mjera.

Pod zdravstvenim nadzorom u samoizolaciji kod kuće trenutno je 162 osobe, od čega su 121 osoba vozači kamiona.

ZZJZ SMŽ dodaje kako je potrebno zabraniti sve skupove, bez obzira na broj sudionika, a uskoro se očekuje i pripisivanje rigoroznijih mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:51