ATMOSFERA U SAVSKOJ

SUPRUGA GLOGOŠKOG HVALI SE PO ŠATORU 'Ha, jeste vidjeli da Matiću nisam htjela ni pružiti ruku?'

Iz automobila Đure Glogoškog se orila Thompsonova pjesma "Nema predaje"
 Tomislav Krišto /CROPIX

Sastanak s premijerom branitelji su pozorno pratili u svom šatoru u Savskoj 66.

Tijekom gotovo dvosatnog sastanka branitelji uglavnom nisu komentirali govor svojih čelnika, ali ni replike državnog vrha. Pljesak se prolomio samo na početku, kada je izlaganje završio Josip Klemm, dok su pojedinci dobacivali sitne uvrede na račun ministra branitelja Predraga Matića, pogotovo kada je rekao da će “riješiti problem lažnih invalida ako mu premijer izda vizu za Kanadu”. Na stolu su bile domaće jagode i trešnje, te sokovi, no braniteljima nije bilo do jela. Djelovali su pomalo rezignirano, kao da ne očekuju previše od sastanka.

U šatoru je vladala nesnosna vrućina, unatoč dva velika ventilatora od kojih je jedan prskao vodnu maglu. Dolaskom ljeta, čini se kako će branitelji sve teže podnositi vrućinu. Dio ih se zbog toga prebacio u obližnje kafiće koji su također organizirali gledanje prijenosa iz Banskih dvora.

PREDRAG MATIĆ 'Uniforme? Nisam impresioniran, imamo ih Kotromanović i ja... I još su nakićenije odlikovanjima'

Po sastanku, branitelji nisu htjeli davati izjave. Tek je jedan od njih dobacio “ne da odlazimo iz Savske, nego ćemo ozidati ovaj šator!”

Kazali su da će sve komentirati Klemm i Glogoški. Njh su se dvojica, pola sata nakon sastanka, dovezli zajedno u automobilu Đure Glogoškog. Iz njega se orila Thompsonova pjesma “Nema predaje”. Supruga Đure Glogoškog okupljene je pitala: “Jesam bila dobra, ha, jeste vidjeli da Matiću nisam dala ni ruku?”. Kako je u šatoru prevruće, Klemm i Glogoški s braniteljima su se povukli na parkiralište iza zgrade Minstarstva branitelja gdje je debeli hlad. Čini se kako je operativni stožer, barem ijekom dana i vrućina, premješten tamo, jer su u hladu razvukli stolove, te tamo donose vodu i hranu.

NIŠTA OD DOGOVORA! Glogoški nezadovoljan: 'Šator ostaje u Savskoj!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:15