GODINAMA VODILA BRIGU O DJECI

Supruga HDZ-ovog vijećnika krivotvorila diplomu. Bila je šefica zdravstvene službe u svim karlovačkim vrtićima!

Sve osobe koje su do sada dobile otkaz zbog nevaljanih diploma u svjedodžbi su članovi HDZ-a

KARLOVAC - Godinama je brigu o zdravlju djece u svim karlovačkim vrtićima kao zdravstvena voditeljica i glavna medicinska sestra vodila Alenka Ban, sve do prije desetak dana kada je dobila otkaz jer je utvrđeno da je imala lažnu diplomu više više medicinske sestre.

U velikoj reviziji diploma i svjedožbi u gradskoj Upravi, te ustanovama i poduzećima kojima upravlja Grad, do sada je bez posla zbog krivotvorenja dokumenata o stručnoj spremi ostalo desetak ljudi. Od direktora Radio Karlovca, šefa marketinga Gradskog kazališta Zorin dom, do vozača teškog kamiona i vatrogasca. Slučaj Alenke Ban možda je bio najopasniji jer je za tisuće djece vrtićke dobi vodila programe zdrave prehrane i redovitih pregleda.

Neugodnost je tim veća jer se radi o supruzi istaknutog gradskog HDZ-ovca i bivšeg potpredsjednika gradskog Vijeća Ivice Bana te sestri glasnogovornice Grada Ane Župančić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Marina Gojak potvrdila je da postoji "osnovana sumnja u jednu diploma više školske spreme te da je sva dokumnetacija vezana za slučaj proslijeđena Državnom odvjetništvu u Karlovcu, dok je revizija u tijeku".

- S gospođom Alenkom Ban je raskinut radni odnos otkazom 25.09.2012.godine. Gospođa Ban je svoj posao obavljala vrlo stručno, savjesno i odgovorno, što mogu posvjedočiti zaposlenici, a vjerujem i roditelji djece koja idu u Dječji vrtić Karlovac - rekla nam je ravnateljica Gojak dodajući da je Alenka Ban u Dječjim vrtiću Karlovac radila od siječnja 1999. godine na poslovima medicinske sestre, a zatim i zdravstvene voditeljice.

Sve osobe koje su do sada dobile otkaz zbog nevaljanih diploma u svjedodžbi su članovi HDZ-a, odnosno u bliskim prijateljskim ili rodbinskim vezama s istaknutim gradskim HDZ-ovcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:19