POZNATI GLUMAC

Susjed iz Slovenske opisao kako funkcionira Kovačevićev Klub: ‘Protuzakonito je spojen na vodu‘

‘Onaj pametnjaković koji je napisao grafit preko cijelog zida oštetio je bez razloga i privatnu imovinu stanara‘, piše Ružić
Siniša Ružić
 Cropix, čitatelj Jutarnjeg Lista

Glumac Siniša Ružić na Facebooku je napisao poduži status o tzv. 'Klubu' Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu. Ružić i sam stanuje u toj zgradi pa je u svom statusu među ostalim napisao da je potrošena velika količina vode, za što su stanari sada dužni. Osvrnuo se i na grafit koji se pojavio na zgradi, rekavši da je to uništavanje privatne imovine stanara.

Podsjetimo, na adresi Slovenska 9 u Zagrebu gdje se nalazi famozni 'Klub' u vlasništvu jedne od tvrtki sada bivšeg predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića, sprejem je ispisano "Dragane ovo je muzej korupcije".

Status glumca Siniše Ružića prenosimo u cjelosti:

'Znam da ne bih trebao više pisati bilo kakve statuse, a pogotovo političke, jer kao osoba s 5000 fb frendova dobijem 5 lajkova. Ali, stanujem u dvorišnoj zgradi Slovenske 9, i gledam zadnjih par dana sve ovo. Možda treba reći da je to (gornji manji ured, ravno prizemlje) bio sjedište administracije Centra za kulturu A. Cesarec. Kad je denacionaliziran i vraćen, prodan je zajedno s podrumom. Nekome. Cijelo visoko prizemlje su razne firme, uredi i odvjetnici. "Klub" je u podrumu. Kada je prostor bio temeljito uređivan, potrošene su enormne količine vode, tako da je svaki stan od 20-25 tamo, moj npr, za njihovu vodu dužan još cca 600 kn. Taj prostor je protuzakonito i neispravno spojen na vodu, a moje inzistiranje kod ekipe da se to sredi nije naišlo na odobravanje. Kao što to ne želi ni grad Zagreb. Jer se radi o 2-3 udruge s kojima nema baš nekog razgovora. I bio bi red da se i njih spomene, imena im pišu na sandučićima, jer oni vode cijelu stvar. Ajmo znači pisati činjenice. Nadalje, onaj pametnjaković koji je napisao grafit preko cijelog zida oštetio je bez razloga i privatnu imovinu stanara. Pa molm tog anarhista da izbriše grafit i nacrta negdje drugdje, privatno.

I sad refren.

Nadao sam se nekom preokretu nakon izbora, jer su iz igre izišli mnogi problematični.

No sada, zbog svega što se zbiva posljednjih par mjeseci, osjećam teško razočaranje. Predsjednik koji se danas više od 15 minuta nedostojno sramoti na jednoj tv, premijer koji se pravi lud i bahato vrijeđa narod, ministri, bivši predsjednik, načelnik glavnog stožera, pa i sadašnji predsjednik, koji su posjećivali taj prostor, i tamo se zabavljali, dok smo mi pod maskama sudjelovali u policijskom satu i lockdownu, to je sve tako jadno, porazno, tužno, gubitnički, i ne daje nikakvu nadu.

Moram napomenuti da sam s jednim stanarom te ulične zgrade na sudu već preko 12 godina, jer nas je tužio da smo mu "ukrali plin", koji smo naravno (priključak) legalno platili uz sve dozvole. Tako da s iskustvom otvorenog iskazivanja ne-želje da se taj spor okonča, ne vjerujem u pravosuđe ove zemlje. Ne vjerujem ni u politiku, ni u crkvu, ni instuticije države i Grada Zagreba, jer sam vidio da svi podržavaju bezakonje, i ne žele riješiti probleme i situacije u društvu koje su nam ekonomski, pravosudno, etički i moralno došle do grla.

Moje posljednje iskustvo je da je Grad Zagreb, zbog mog otvorenog ukazivanja na korupciju i bezakonje, da su istaknuti ljudi koji vode ovaj grad i njegove institucije, htjeli meni u GDK GAVELLA namjestiti izvanredni otkaz.

Situacija, žena privatnica pred porodom, ja pred izvanrednim otkazom. Veselo.

Zašto sve ovo pišem? Svaku večer idem na spavanje sa zakletvom da ću se baviti samo svojim životom i obitelji, a svakog idućeg dana već do 10 ujutro, uronjen sam u hrvatsku realnost, i informiran na neki način o svemu. I eto.

Volio bih da oporba i "oporba" nije tako mizerna i beskorisna, da su mediji uistinu mediji, za nas, za narod.

I mislim se, bih li trebao izići sam na izbore, vođen svojim idealima i zamislima? Imam priliku lagodno estradno djelovati, bez velikih rizika, ali taj Zagreb i ta Hrvatska su mi uvijek u glavi. Što i kako? Jesam li zaluđen i u krivu? "Pomozite mi doktore, ja patim od politike...".

Odjavljujem se na 3 mjeseca s ovog servisa, da saberem misli, da probam vidjeti put', napisao je Ružić na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:06