KREĆU UPISI

'SUSTAV RADI SAVRŠENO' Prijave za upise osmaša kreću u podne: 'Nije istina da je aplikacija trebala biti dostupna u ponoć'

 Ronald Goršić/CROPIX

Za učenike osmih razreda jutros su trebale početi prijave obrazovnih programa u srednjim školama koje žele upisati. Kao i prethodne dvije godine, trebali su se prijavljivati elektroničkim putem na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole www.upisi.hr.

No, na stranici www.upisi.hr nemoguće je pristupiti prijavama. Međutim, iz CARNet-a su priopćili da će prijave biti otvorene u podne i da nisu trebale krenuti u ponoć, kao što se spominje...

- Sustav ne samo da nije pao, već savršeno radi! Svake godine prijave počinju u 12 ili 14 sati - rekao je Goran Škvarč iz CARNet-a.

Učenici prijavljuju najviše šest obrazovnih programa, zadnji rok 8. srpnja.

U Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) podsjećaju učenike da svoju listu prioriteta pažljivo pripreme tako da na vrh liste postave program obrazovanja koji najviše žele upisati, a zatim i ostale, prema željenom redoslijedu.

Od samoga početka prijava programa na mrežnoj stranici www.upisi.hr učenici bi trebali moći pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program pojedinoga kandidata.

Konačne ljestvice poretka objavit će se 11. srpnja. Broj slobodnih mjesta za jesenski rok objavit će se 21. srpnja.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je da se u školskoj godini 2015./2016. u programe redovitoga obrazovanja planira upisati ukupno 51.014 učenika, raspoređenih u 2.226 razredna odjela, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:47