ZAPALILI JOJ BMW

Sutkinja koja je poslala u zatvor poznate okrivljenike u šoku: ‘Probudila sam se na Uskršnje jutro i vidjela da mi auto gori‘

Ja sudim 22 godine i kroz to vrijeme naravno da se uvijek jednoj strani zamjeriš, kazala je
 Borna Jaksic/Cropix

U središtu Osijeka jutros oko 6 sati izgorio je automobil u vlasništvu sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić-Kovač. Riječ je o sutkinji koja je proteklih nekoliko godina vodila niz u javnosti vrlo eksponiranih sudskih postupaka. Spremno je stala ispred kamera HRT-a i dala izjavu.

- Ja sudim 22 godine i kroz to vrijeme naravno da se uvijek jednoj strani zamjeriš i uvijek postoji neka takva mogućnost. Međutim, opet ću reći, ja takvih saznanja nemam, ni posrednih niti neposrednih. Činjenica je da sam u šoku. Jer probuditi se na Uskršnje jutro i da vidiš da ti gori auto i čuješ eksplozije ispod prozora zaista je šokantno, rekla je za HRT sutkinja Županijskog suda u Osijeku Vlasta Šimenić Kovač.

- Međutim, moram reći, iznenađena nisam jer, s obzirom na događanja koja su se zadnje vrijeme provlačila po medijima, obzirom na općepoznate činjenice vezano za probleme kod nas na sudu i s tim u vezi, moram reći da je opće mnijenje da su suci korumpirani, da suci nisu dobri, da se suci ponašaju na način na koji se suci ne bi trebali ponašati. Ja smatram da, s obzirom na određene anomalije koje postoje, postoje dakle svagdje, u svakom segmentu društva i da zbog toga stvari ne treba generalizirati. Većina nas radi pošteno i odgovorno svoj posao. Ja bih jedino apelirala da mi kao suci ne trpimo nikakvu zaštitu, da smo vrlo izloženi, na kraju vidite na kraju i ovo što se danas dogodilo, to govori, dodala je.

Na pitanje što očekuje od države kada je zaštita sudstva i sudaca u pitanju rekla je kako očekuje da se država počne brinuti o njima.

- Očekujem da se počne brinuti o svojim sucima, odnosno o osobama koje je država imenovala da stupe na ovu dužnost i da donose presude u ime Republike Hrvatske, istaknula je.

- Prvo je zapazila požar, ustvari čula je moja kćerka koja je gore bila u sobi. Čula je da se nešto događa. I onda je vrlo brzo čula, bilo je to nekih, ne znam jesu li to eksplozije ili nešto. Uglavnom nakon toga je suknuo dim gore i vatra tako da smo mislili da će i stan zahvatiti u prvom momentu, ispričala je sutkinja Vlasta Šimenić Kovač za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. veljača 2024 11:42