ZANIMLJIV OBRAT

Sutkinja optužena da je krala u C&A i dalje radi na Trgovačkom sudu: ‘Dogovorili smo se da ne sudi‘

- Ona formalno može raditi, ali smo se dogovorili da je, s obzirom na sve što se događa i prati ovaj slučaj. kaže šef suda

Trgovački centar Supernova, Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix

Prije tjedan dana javnost je ostala osupnuta činjenicom da je sutkinja Trgovačkog suda u Zadru prijavljena za krađu u jednom zadarskom šoping centru.

Sutkinju se teretilo da je u dva navrata, i to 17. kolovoza i 6. rujna prošle godine, iz trgovine "C&A" u trgovačkom centru "Supernova" u Zadru, otuđila razne odjevne predmete u ukupnoj vrijednosti 267,04 eura.

A nakon što je splitsko tužiteljstvo 13. siječnja protiv nje podiglo optužnicu, odlučeno je da sutkinja može zadržati posao, ali više neće suditi, piše Zadarski list. Informaciju im je potvrdila i glasnogovornica suda Katarina Zdunić.

Sud se ovdje pozvao na odredbu članka 73. Zakona o državnom sudbenom vijeću po kojoj sudac može, ali ne mora, biti udaljen s dužnosti ako je protiv njega započet kazneni postupak zbog kaznenog djela za koje je predviđena kazna zatvora do pet godina.

Zdunić je za Zadarski objasnila kako, budući da još nije donesena odluka po kaznenom nalogu protiv sutkinje, nema potrebe da ju se udalji s dužnosti.

I predsjednik suda Tomislav Jurlina potvrdio je Zadarskom da će sutkinja nastaviti raditi, ali da neće suditi. Rekao je i da će eventualni zahtjev za udaljenje s dužnosti podnijeti ako se ispune potrebne pretpostavke.

- Ona formalno može raditi, ali smo se dogovorili da je, s obzirom na sve što se događa i prati ovaj slučaj, najbolje da aktivno ne sudjeluje u radu, slijedom čega je ona odgodila sva svoja zakazana ročišta i neće donositi odluke u tim predmetima, s tim da će se oni predmeti hitne naravi, sukladno zakonu i prema potrebama raspoređivati drugim rješavateljima spisa, rekao je predsjednik Trgovačkog suda za Zadarski list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:52