PROMETNA U MAKARSKOJ

SUTKINJA POD ISTRAGOM Očevici: 'Udarila je motorista i bez osvrtanja pobjegla s mjesta nesreće'

Makarska policija istražuje okolnosti prometne nezgode koja se dogodila u utorak oko 15 sati u Starčevićevoj ulici u Makarskoj, a u kojoj je lakše tjelesne ozljede zadobio vozač motocikla, 54-godišnji Ivica Relota iz Makarske. Naime, očevici nesreće ustvrdili su policiji da je motociklistu oborila Ružica Tafra, nekadašnja predsjednica Prekršajnog suda u Makarskoj i aktualna sutkinja tog suda, koja je potom, ne osvrčući se, pobjegla s mjesta nesreće, piše Slobodna Dalmacija .

- Možemo potvrditi da je do nezgode došlo i da je u njoj lakše tjelesne ozljede zadobio 54-godišnjak. Motocikl je udaren vozilom u svoju bočnu stranu te je pao na kolnik, a potom je na njega naletjelo vozilo iz suprotnog pravca. Ostale okolnosti nesreće još se utvrđuju - kazali su nam u splitskoj policiji.

Sam Relota koji je vozio motocikl suzuki GSXR 600, kazao nam je jučer popodne da je najbolje da za detalje pitamo policiju.

- Ne mogu vam ništa reći, osim da me je udarilo crveno vozilo. Ja sam vozio ravno, a ono je krenulo desno i udarilo me. Pao sam i mahao rukom vozačici da stane, no nije stala. Policija mi je rekla da je našla neke tragove, pa mislim da će oni utvrditi što se dogodilo. Ne znam tko je vozio, očevici su sve vidjeli i oni su dali izjave policiji. Žao mi je motora koji je uništen u naletu drugog vozila, meni je iskočio lakat i koljeno te su mi natučene ruke i noge. Ponavljam, na policiji je da utvrdi što se dogodilo i da vas izvjesti - kazao nam je Relota.

Sutkinja Tafra koja živi u Omišu kazala nam je jučer popodne da je u utorak navečer na njena vrata zakucala policija i pitala je je li zna išta o nesreći.

- Niti sam što vidjela, niti sam osjetila bilo kakav udarac u moj crveni megane. Vraćala sam se s posla, vozila sam svojom trakom, slušala sam radio malo glasnije i dolaskom do raskrižja, koncentrirala sam se na automobil koji je dolazio iz sporedne ulice jer sam mislila da će možda izletiti. Ponavljam, nisam nikoga vidjela u retrovizoru, ništa nisam osjetila, nikakav udarac u auto, a ako je on prilikom pokušaja da me zaobiđe zapeo i pao, to nije moja krivnja, ja s tim nemam ništa.

Vozila sam lagano, nekih 40-ak kilometara na sat i mislim da nisam dužna vrtiti glavom oko sebe već se skoncentrirati na vožnju ispred sebe što sam i napravila, pogotovo jer na tom dijelu ceste znaju pješaci izletjeti između vozila, pa sam i na to pazila. Suludo je da ja, obzirom na posao koji obavljam, idem raditi takvu stvar kao što je bijeg s mjesta nesreće, to je izvan pameti. Žao mi je zbog toga što se dogodilo, drago mi je što gospodin nije teže ozlijeđen, no ponavljam opet, ja s nesrećom nemam ništa - prokomentirala nam je sutkinja Tafra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:18