JEDINSTVENA PRILIKA

SUTRA SE ODRŽAVA JEDNA OD NAJČUDNIJIH DRAŽBI KOJE JE HRVATSKA IKAD VIDJELA Prodaju se - naplatne kućice! Evo kolika je početna cijena...

 Andrija Lučić/CROPIX

Sve je spremno za jednu najzanimljivijih javnih dražbi ikada održanih u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Uz niz automobila, kamiona, kombija i ostalih vozila koje su otpisale državne institucije, u subotu u Sesvetama nedaleko Zagreba na licitaciji će se naći i ukupno šest naplatnih kućica. Istih onih velikih žutih koje na Hrvatskim autocestama služe za - naplaćivanje cestarine.

Cijena? Prava sitnica. Dvije se prodaju po početnoj cijeni od 2600 kuna, a ostale četiri po 5400 kuna.

Svi oni koji imaju ideju što napraviti s naplatnim kućicama – bilo da ih pretvore u kioske za prodaju bureka, pečenjarnice ćevapa ili skladišta za alat – mogu se u subotu u devet sati pojaviti u Sesvetama i na dražbi se izboriti za svoj komad.

Onako kako smo u filmovima gledali da rade u Britaniji ili Americi. Kada se, za kakvu skupu sliku, komad raritetnog nakita ili predmet kojega je posjedovao kakav celebrity, ponuditelji nadmeću podizanjem ruke i nuđenjem veće cijene. Samo što ovdje u igri nisu ni Chagall ni Picasso, nego izraubane – naplatne kućice.

Ponuditelj, kako su pojasnili u Pozivu za nadmetanje koje organizira tvrtka TRCZ automobili, može postati svaka osoba koja uplati jamčevinu. Odnosno 10 posto od početne cijene. Onaj tko ponudi najveći cijenu kućice vozi doma. Onaj tko izgubi na dražbi, izgubi i jamčevinu.

Uz jednu važnu napomenu: iz TRCZ Automobila podsjećaju da su "predmeti prodaje neispitani, moguće neispravni ili nekompletni“. Te se prodaju u zatečenom stanju "viđeno-kupljeno".

Pa naknadni prigovori niti povrati po bilo kojoj osnovi – nisu mogući, piše Slobodna Dalmacija.

Što se sve prodaje i po kojoj cijeni možete vidjeti OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. veljača 2024 22:56