SVATKO SVOJIM PUTEM

Suverenisti na izbore ne idu sa Škorom. Šalju Bernardicu protiv Bandića?

Na izbore za Sabor Suverenisti su izašli sa Škorinim DP-om, no na lokalne će samostalno
Bernardica Juretić
 Tomislav Krišto/Cropix

"Na lokalne izbore izaći ćemo samostalno, imat ćemo i kandidata za gradonačelnika Zagreba", najavio je u ponedjeljak saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, šef Hrvatskih suverenista, koji su na parlamentarne izbore izašli u koaliciji s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

"Izlazak na parlamentarne izbore odradili smo bez problema, ali ovo je sada novi izborni ciklus u kojem ćemo pokušati ponuditi svoje kandidate", rekao je Zekanović i dodao da razmišljaju o tome da u Zagrebu kandidiraju Bernardicu Juretić Rožman ili Željka Sačića.

"Nisam još ni s kim o tome razgovarala. Ima vremena", odgovorila nam je Juretić Rožman. Kad smo je pitali ima li takvih ambicija, rekla je da nije o tome ni razmišljala jer joj to nitko nije ni predložio.

"Pričekajmo još malo", dodala je Juretić Rožman.

Uglavnom, šef Hrvatskih suverenista Zekanović smatra da je "gospodin Bandić na kraju karijere".

"Što se njega tiče, mislimo da treba staviti točku na 'i' te da mu je vrijeme za mirovinu", kazao je Zekanović i dodao da su oni "ozbiljna politička opcija, jasnih politika i svjetonazora".

"Na lokalnim izborima želimo ponuditi kandidate koji će zastupati naše politike jer je politika Hrvatskih suverenista konzistentna i to birači prepoznaju", naglasio je Zekanović.

Hrvatski suverenisti osnovani su u studenom 2019., a osnovali su ih Hrvatska konzervativna stranka (HKS) i Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku (HRAST), te predstavnici udruga i građanskih inicijativa.

Uoči parlamentarnih izbora ove godine priključili su se koaliciji okupljenoj oko stranke Domovinski pokret i s njima izašli na izbore u srpnju. Koalicija oko Domovinskog pokreta osvojila je 16 mandata. Od toga su četiri zastupnika u Hrvatski sabor ušla kao članovi Suverenista: Hrvoje Zekanović, Ruža Tomašić, Marijan Pavliček i Željko Sačić. Ružu Tomašić poslije je zamijenio njezin stranački kolega i pomoćnik Marko Milanović Litre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:02