‘GAZE SVETINJE‘

Suverenisti osudili uništenje vukovarskog murala u Savskom Gaju: ‘Stojimo uz hrvatske branitelje‘

Istaknuli su kako Hrvatski suverenisti "nikada neće dopustiti da se gaze svetinje i simbolika pobjedničke hrvatske vojske".
Hrvatski suverenisti
 Screenshot/suverenisti.hr

Hrvatski suverenisti osudili su u četvrtak uništenje vukovarskog murala u zagrebačkom naselju Savski Gaj te su, uz riječi da je to čin uništenja sjećanja na žrtve Domovinskoga rata, poručili i kako neće nikada dopustiti da se gaze svetinje i simbolika pobjedničke hrvatske vojske.

Nakon što je prebojan mural u Savskom gaju, koji je sadržavao hrvatska obilježja i simboliku žrtava Domovinskog rata, Hrvatski suverenisti održali su u četvrtak na mjestu nekadašnjeg murala tiskovnu konferenciju.

Tom prilikom istaknuli su kako Hrvatski suverenisti "nikada neće dopustiti da se gaze svetinje i simbolika pobjedničke hrvatske vojske".

"Osuđujemo i oštro dižemo glas protiv ovoga čina uništenja sjećanja na žrtve Domovinskoga rata. Odlučno stojimo uz hrvatske branitelje i sve one koji znaju što se događalo u Domovinskom ratu - neke stvari možemo oprostiti, ali nikada nećemo zaboraviti, a za Hrvatsku ćemo se nastaviti i u miru boriti", poruka je tiskovne konferencije na kojoj su govorili članovi predsjedništva Davorin Karačić, Frano Čirko i Marko Milanović Litre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2022 03:47