DOZNAJEMO

Sva djeca starija od 12 godina morat će imati covid potvrde za ulazak u javne ustanove!

Obveza covid potvrde uvedena je za sve državne i lokalne institucije, za sve posjetitelje i zaposlenike

Učenici, Ilustracija

 Josko Ponos/Cropix

Sve osobe kojima je omogućeno cjepivo dužne su imati covid digitalnu potvrdu kada odlaze u ustanove u kojima je ona propisana kao obveza.

S obzirom na to da je cjepivo, za sada, od strane Europske agencije za lijekove (EMA), odobreno za starije od 12 godina, neslužbeno doznajemo, da će se i Covid potvrde odnositi i na maloljetnike.

Dakle, djeca stara 12 godina, koja po prvi puta vade osobnu iskaznicu uz davanje otiska prsta, ako nisu cijepljeni ili preboljeli covid, moraju imati negativan test na koronavirus.

Obveza covid potvrde uvedena je za sve državne i lokalne institucije, za sve posjetitelje i zaposlenike. No, jedna iznimka ipak, neslužbeno doznajemo postoji, a to su škole. Djelatnici u obrazovnom sustavu dužni su imati potvrdu, ali djeca ne, neovisno jesu li stariji od 12 godina.

Što se tiče procijepljenosti djece, ona je naravno najniža u odnosu na sve dobne skupine. Do sada je od 12 do 14 godina, cjepivo primilo ukupno 1.78 djece te dobi. U dobi od 15 do 19 godina cijepio se svaki peti tinejdžer, odnosno 19.9 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2022 01:15