NESTANAK ALLSE GHAZI

SVAĐA ŠPRAJCA I MAJE SEVER OKO NESTALE SIRIJSKE DJEVOJČICE 'Što, da te čekam na još nekoj društvenoj mreži ili da te blokiram?' SEVER 'Blokiraj!'

 
Maja Sever i Zoran Šprajc
 Ronald Gorsic, Tomislav Kristo / CROPIX

Novinarka HRT-a Maja Sever i RTL-ov novinar te voditelj emisije Direkt Zoran Šprajc u utorak su se sukobili na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru oko slučaja petogodišnje migrantice Allse Ghazi koju njezin otac u Hrvatskoj traži već 13 dana.

Sever je na svojem Facebook profilu objavila Šprajcov komentar na nepoznatu objavu u kojoj voditelj Direkta naočigled staje na stranu policije kada je riječ o pitanju odnosa s migrantima.

"Fantastično je kako neki iz kućnog naslonjača zaključe da policija uvijek nešto mulja, tuče i krade, a dobre izbjeglice su uvijek i samo dobre izbjeglice koji ne bi ni riječ slagali da se izvuku iz nevolje", napisao je Šprajc.

Sever je taj Šprajcov komentar popratila riječima: "Kaže Zoran Šprajc direkt s terena!".

Šprajc je Sever nešto kasnije odgovorio na svojem Twitter profilu. "Draga Majo, po malo zdravog razuma i opreza u tumačenju (oskudnih) činjenica ne moraš ići na teren. To ili imaš ili nemaš. Ali nije bed i ako nemaš pa nađeš na terenu."

Sever je na tu Šprajcovu objavu odgovorila preko svog Twitter profila. "Ovo je službena MUP-ova stranica. Očito dovoljno podataka za pokrenuti službenu istragu. Pogledaj mjesto nestanka. Ipak je bio u Hrvatskoj? Ja sam ga u nedjelju snimala u Kladuši", napisala je novinarka HRT-a te priložila link na stranicu Nestali.hr gdje je objavljeno da se za Allsom Ghazi još uvijek traga.

No, njihov sukob nije završio na Twitteru. Naime, Šprajc je nakon Twittera i putem Facebooka odgovorio Sever i to komentarom na njezinu objavu s kojom je sukob i započeo.

"Što, sad nakon Twitera moram i ovdje objašnjavati kontekst te reakcije, o tome kako po zdravu pamet i oprez u tumačenju (oskudnih) činjenica ne moraš ići na teren, ali da je dobro ako je nađeš i na terenu, o tome da istraga (zasad) nije potvrdila ni jedan navod iz te priče (što isto tako ne znači da neće) ili da čekam da ovaj izdvojeni screenshot iz neke rasprave raširiš još na Instagramu, Snapchatu ili gdje već imaš otvoren profil il' da te samo blokiram i ne zamaram se ostrašćenim fejsbučarenjem? Hmda, ovo zadnje mi se dugoročno ipak čini najzdravijim. Pusa", napisao je Šprajc.

Sever mu je na to odgovorila riječima: "Blokiraj."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:11