TEHNOLOGIJA I DRVEĆE

Svako drvo na pulskom šetalištu Giardini dobilo svoj zasebni QR kôd

‘Giardini su svima nama jako važni, to nam je zelena oaza, svojevrsna pluća grada, dnevni boravak jer smo se na njemu navikli družiti‘

QR kod na stablima u Giardinima

 Goran Šebelić/Cropix

Svako stablo na pulskom šetalištu Giardini danas je dobilo svoj QR kod kojim svatko tko želi može saznati nešto više o zdravlju tog stabla. Na taj način građani se mogu upoznati sa stanjem zelenog fonda na Giardinima, ali i budućim projektom preuređenja šetališta nastalog za vrijeme Austro-Ugarske.

Taj su novi komunikacijski kanal za praćenje aktivnosti uređenja Giardina danas predstavile pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi i Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

"Značaj Giardina u memoriji svakog našeg sugrađanina nije potrebno posebno isticati, jednako kao ni njihovu povijesnu vrijednost. Komunikacija s građanima i participativno sudjelovanje vezano uz razvoj strateških projekata jedan je od naših prioriteta. Na ovom projektu započinjemo najavljivanu komunikaciju informiranja građana o svakoj fazi u razvoju strateških projekata. Napravili smo zdravstveni karton zelenog fonda kojeg imamo na ovom prostoru i od danas je na službenim stranicama Grada Pule dostupna poveznica na kojoj se može pratiti tijek svih aktivnosti, a na kojoj će biti dostupna i sva dokumentacija iz koje će biti vidljiv razvoj projekta", rekla je pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

"Svaka faza i svi dokumenti u razvojnom procesu biti će dostupni na uvid svima i moći će pratiti dinamiku razvoja. Giardini su svima nama jako važni, to nam je zelena oaza, svojevrsna pluća grada, dnevni boravak jer smo se na njemu navikli družiti, mjesto na kojem želimo realizirati širu pješačku zonu a time ujedno promovirati stvaranje i korištenje javnih, multifunkcionalnih prostora", kazala je pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:09