ŠKOLSTVO U KORONI

Sve manje zagrebačkih školaraca u samoizolaciji, uskoro se sve škole vraćaju u redovnu nastavu

U srijedu je ukupno zaražen 461 učenik osnovnih i srednjih škola te 178 djelatnika
Arhivska fotografija
 Boris Kovacev/Cropix

U zagrebačkim je školama s današnjim danom manje učenika pod mjerom samoizolacije nego prije tjedan dana, što se dijelom pripisuje smanjenom broju dana samoizolacije. Prema podacima Gradskog ureda za obrazovanje, u srijedu je u izolaciji bilo ukupno 8425 vrtićke djece i učenika, njih 379 manje nego prethodni dan, dok je tjedan dana prije ukupna brojka izoliranih iznosila 8897.

U srijedu je ukupno zaražen 461 učenik osnovnih i srednjih škola te 178 djelatnika, dok je prije tjedan dana pozitivno bilo 405 učenika i 126 djelatnika. U vrtićima je u srijedu bilo 19 djece i 114 djelatnika pozitivnih na covid. Tjedan prije bilo je pozitivno dvoje djece više i ukupno 76 djelatnika.

- Niti jedna zagrebačka osnovna škola u ovom trenutku nije u C modelu nastave, odnosno ne izvode nastavu online. Sedam srednjih škola je u C modelu, no do kraja tjedna sve bi se trebale vratiti u redovnu nastavu jer im istječu mjere samoizolacije - kaže pročelnik Gradskog ureda Ivica Lovrić.

Ukupno 49 srednjih škola izvodi u potpunosti nastavu u školi, a deset škola organizira mješovitu nastavu - dio u školi, a dio od kuće.

U pet zagrebačkih srednjih škola početak nastave je prolongiran na 9 ili 10 sati s ciljem smanjenja broja učenika u javnom gradskom prijevozu uoči početka nastave u 8 sati. Ukupno je riječ o oko 2100 učenika iz Sportske gimnazije, Gimnazije Sesvete, Grafičke škole, Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija te Srednje škole Frana Bošnjakovića. U četiri škole nastava počinje u 9, a učenici Sportske gimnazije na nastavu stižu u četiri termina: 7.30, 8.15, 9 i 10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:26