SVJETSKI POZNAT

Sve pripremio za devastaciju hrvatskog otočića u obliku srca: Lučka kapetanija hitno na terenu, evo što je utvrđeno

Ako se ne pronađe počinitelja trošak uklanjanja snosit će općina

Galešnjak/ devastacija obale svjetski poznatog otoka

 /Profimedia/ Čitatelj portala Morski.hr

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar u ponedjeljak su obišli obalu otočića Galešnjaka gdje je netko započeo gradnju bespravnog mula. Nije im poznato tko je pokrenuo ove bespravne radove na moru, piše Zadarski.hr.

Gradnja na pomorskom dobru je strogo zabranjena, odnosno moguća je samo uz odgovarajuće dozvole i projekte za obalne objekte. Takvi projekti nisu predviđeni na Galešnjaku koji je u cijelosti u privatnom vlasništvu i na kojem je, osim održavanja maslinika, zabranjena bilo kakva gradnja.

Da se na otočiću u Pašmanskom kanalu poznatom po svom obliku srca događaju neke nezakonite aktivnosti prvi je javio portal Morski.hr objavivši fotografiju jednog čitatelja. Na fotografiji se uz obalu otoka vide plastične veće napunjene pijeskom postavljene u gabaritima budućeg objekta. Sljedeći korak je nasipanje mora kamenim materijalom, a potom slijedi betoniranje.

Galešnjak inače pripada Općini Pašman. Prema novom Zakonu o pomorskom dobru, ako se počinitelj za kojim se traga ne otkrije, trošak uklanjanja ovakvih i sličnih gradnji snosi općina koja je dužna osigurati službu pomorskih redara.

image
/Morski.hr
image
/Morski.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 14:27