TVRTKE OGORČENE

Sve više kompanija demantira Vladin popis: ‘Nikada nismo sudjelovali u obnovi Banije!‘

Vlada je danas objavila veliki popis tvrtki koje su sudjelovale u obnovi ratom oštećenih kuća na području Banije
Prizor iz Petrinje
 Ronald Gorsic/Cropix

Kako je i najavio predsjednik Vlade Andrej Plenković, danas je objelodanjen popis poduzeća koja su devedesetih sudjelovala u obnovi ratom oštećenih kuća na području Banije.

Rezultat je to brojnih kritika na račun loše obnove koju je prokazao razoran potres, oštetivši brojne objekte. No, čini se kako popis nije posve točan, barem prema reakcijama kompanija koje dobiva redakcija Jutarnjeg lista.

Nedugo nakon objave popisa tvrtki i članka u Jutarnjem listu javila nam se tvrtka Idassacommerce d.o.o. koja je zgrožena listom i tvrdi kako je ona potpuno pogrešna jer, kako kažu, nikada nisu sudjelovali u obnovi ratom razrušene Banije.

- Vezano za popis tvrtki koje su radile poslijeratnu obnovu na području Sisačko-moslavačke županije, a koje je na današnji dan 14.01.2021. godine objavio Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje na zahtjev Vlade Republike Hrvatske, pišem Vam demanti jer je na popisu projektanata i nadzora navedena moja firma IDASSACOMMERCE d.o.o.

IDASSACOMMERCE d.o.o. je sudjelovala u obnovi, ali isključivo na području tadašnje Zadarske županije ( danas Zadarska i dio Šibensko kninske županije), stoji u poruci koju potpisuje direktor mr.sc.Josip Babeli.

- U Sisačko-moslavačkoj županiji nismo nikad sudjelovali, istaknuli su.

Još se jedna tvrtka javila kako bi demantirala popis.

- Ovim putem molimo vas da zbog objave netočnog podatka da je tvrtka IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. iz Šibenika sudjelovala u obnovi kuća u Sisačko-moslavačke županije, objavite demanti: tvrtka IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. iz Šibenika sudjelovala je u funkciji projektanta i nadzora isključivo i samu u Šibensko-kninskoj županiji - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:39