SDP

'SVE ŽIVOTINJE SU JEDNAKE, ALI NEKE SU JEDNAKIJE OD DRUGIH' Ovako je najveća oporbena stranka reagirala na ekspresnu presudu u korist Plenkovića

 
Andrej Plenković
 Tomislav Kristo / CROPIX

Upravni sud Republike Hrvatske donio je danas presudu u sporu premijera Andreja Plenkovića i Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Presudom je srušena odluka Povjerenstva u takozvanom "slućaju Helsinki". Sud je nepravomoćno presudio da je Povjerenstvo prekoračilo svoje ovlasti jer nema pravo donositi odluke o tome da su dužnosnici povrijedili načela vjerodostojnog obnašanja dužnosti ako ta povreda nije povezana s nekim konkretnim oblikom sukoba interesa, objavili smo ranije.

Ta je presuda izazvala zgražanje oporbenih stranaka. I to ne samo zato jer smatraju da je premijer bio u sukobu interesa, već im i nije jasno kako je odluka donesena u vrijeme pandemije koronavirusa kada sudovi uglavnom - ne rade.

O svemu se najprije oglasio SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin na svom Facebooku.

- Upravni sud je danas otkazao sve rasprave u SVIM predmetima. U svim, osim u JEDNOM - Plenkovićevom. U kojem je presudio u njegovu korist, protivno stavovima višeg suda i Ustavnog suda. Ovo je lov u mutnom kojeg si premijer nije smio dopustiti. Njegova pažnja mora biti na rješavanju krize, a ne spašavanju vlastite pozicije! - napisao je zastupnik Grbin.

Njegova objava nedugo potom podijeljena je i na službenim Facebook stranicama SDP Hrvatske uz malo drugačiji status.

- Sve životinje su jednake, ali neke su životinje jednakije od drugih - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:26