GDJE ZA NAJLUĐU NOĆ

'SVE ZJAPI PRAZNO' Turističke agencije u panici zbog malog broja rezervacija za doček Nove godine

 Cropix

Samo dva tjedna dijele nas od najluđe noći u godini, a mjesta u svim hotelima, restoranima, klubovima i kafićima koji organiziraju doček – koliko hoćeš, piše Slobodna Dalmacija.

Navika da se o društvu i mjestu ispraćaja stare godine odlučuje u posljednji trenutak, danas je izraženija nego ikada prije, pa tako umjesto da u ovo vrijeme popunjavaju posljednje slobodne stolove i sobe u hotelima i restoranima, ugostitelji sve češće razmišljaju o otkazivanju planiranog dočeka. Naime, rezervacija je toliko malo da se mnogi pitaju hoće li odustati...

U turističkim agencijama kažu kako su brojne planirane programe putovanja s dočekom Nove godine navrijeme stornirali čim su osjetili da nema dovoljno interesa.

- Nadamo se i vjerujemo da će se ipak neke stvari pokrenuti između Božića i Nove godine, osobito za kraća putovanja autobusima za koja se osobito mlađi gosti odlučuju u zadnji čas. Ove godine skijaški tjedan počinje dosta rano, već 3. siječnja, tako da su skijaši odmah “otpali” za bilo kakve organizirane aranžmane za doček jer oni ostaju kući i dva dana kasnije kreću na snijeg. Srećom, barem za skijanje za sada prodaja ide odlično i na razini je lanjske - kaže Ivan Pukšar iz 'Kompasa'.

Problem je i u kalendaru, potvrđuju agencije: Nova godina pada usred tjedna, s dva radna dana prije i poslije, a to su najteže kombinacije za otputovati na doček, kažu turistički radnici. Iako većina hotela nudi mogućnost dolaska samo na doček uz cijenu novogodišnje večere od oko 450 do tisuću kuna po osobi, ovisno o kategoriji hotela i pjevačkoj zvijezdi koja ih zabavlja, većina hotelijera ipak se nada višednevnim aranžmanima gostiju, jer samo to im može osigurati zaradu.

A cijena samo dva noćenja s večerom i dočekom uz zabavu poznatih pjevača već se penje na 1500 kuna po osobi. I upravo za to za sada u svim hotelima mjesta još ima i za Silvestrovo, baš kao i za dane uoči i nakon dočeka, pa su sve oči hotelijera uprte u sljedeći tjedan i moguće rezervacije.

Na sličan način muku sa Silvestrovom muče i u većini restorana, konoba, pivnica, diskoklubova i kafića, od kojih mnogi još nisu ni oglasili svoju ponudu za doček. A oni koji su to učinili, poput poznatog splitskog restorana, tvrde da unatoč radijskim reklamama i oglasima, za silvestarsku noć uz tamburaše nemaju još niti jednu jedinu rezervaciju. Ako tako bude i u tjednu koji slijedi, jedino rješenje je – otkazati doček, kažu ugostitelji.

Recesija je očigledno učinila svoje, pa za novogodišnji provod udvoje malo tko još može i želi izdvojiti od 500 do tisuću kuna, koliko bi najmanje trebalo platiti novogodišnju večeru i piće za dvoje u nekom kafiću ili restoranu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:04