12. LIPNJA U PRELOGU

SVEČANO OTVORENJE PLAZMA SPORTSKIH IGARA MLADIH Sportski park ugošćuje predstavnike sportskog, političkog i gospodarskog života Hrvatske

 
 Plazma Sportske igre mladih

Sportski park Mladost u Prelogu će u petak ugostit predstavnike sportskog, političkog i gospodarskog života Hrvatske.

Veliki sportsko-zabavni program započet će u 11 sati nastupom Zaprešić Boysa nakon čega će uslijediti protokolarni dio programa i svečanost otvorenja. Svečani program vodit će Doris Pinčić Rogoznica, a sve natjecatelje i goste pozdravit će i mnogobrojni sportaši i ambasadori Plazma Sportskih igara mladih.

Plamen Igara zapalit će Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Barbara Dorić, članica uprave Ine- službenog pokrovitelja otvorenja, Tomislav Družak, državnik tajnik SDUŠ-a, W.Robert Kohorst, američki veleposlanik, Mira Nikolić, veleposlanica Srbije i Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga.

Plazma Sportske igre mladih

Sportski program će započeti u 12 sati kada će uslijediti natjecanja u Kinder turniru u uličnoj košarci, Coca- Cola Cup turnir u nogometu koji Igre provode u suradnji s UEFA, te graničaru i atletici. Program od 11 do 13 sati emitirat će se uživo na N1 i Sport klub televizijama.

Plazma Sportske igre mladih

Posjetitelje će dočekati i mnogobrojni zabavni korneri, ali i postav predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu edukativne kampanje ''Budi navijač, a ne razbijač'' te programa u suradnji s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Događanje će biti organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH te će se vršiti obavezna dezinfekcija i registracija.

Plazma Sportske igre mladih

Nakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na slijedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je nastavila svoju sezonu.

Plazma Sportske igre mladih

''Nakon pauze uzrokovane Corona virusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale. '' istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Plazma Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Plazma Sportske igre mladih

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara.

Plazma Sportske igre mladih

Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Plazma Sportske igre mladih

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 02:36