KBC ZAGREB

SVEČANO URUČENJE DONACIJE U akciji opremanja škola u bolnici s Rotary Clubom 1242 Zagreb sad i Dinamo

 
 Ranko Šuvar / CROPIX

Humanitarnoj akciji “Moja učiteljica zove se Nada”, koju je pokrenuo Rotary Club 1242 Zagreb u svrhu prikupljanja sredstava za opremanje svih škola u bolnici u Hrvatskoj do 2023. godine, priključio se i GNK Dinamo.

Zato su nogometaši Luka Ivanušec, Kevin Theophile-Catherine i Petar Stojanović prihvatili ulogu dostavljača vrijednih pomagala u nastavi zajedno s predstavnicima Rotary kluba i nastavnicima uručili tablete, prijenosna računala, glazbene linije i pisače. Primopredaja se odvila u KBC Zagreb Šalata, na Klinici za dermatovenerologiju.

“Dinamo se uvijek odaziva na razne humanitarne akcije, nismo nimalo razmišljali kada smo dobili ponudu da se uključimo u ovaj projekt kojim će djeca, koja ovdje nažalost borave, dobiti digitalna pomagala”, u ime igrača rekao je glasnogovornik Dinama Alen Lesički.

Kako je potom objasnio predsjednik RC 1242 Zagreb, Darko Marjanović, cilj projekta “Moja učiteljica zove se Nada” u tri godine je prikupiti oko četiri milijuna kuna za opremanje svih dječjih odjela u bolnicama u Hrvatskoj.

Zagreb, 250919.
KBC Zagreb, Klinika za Dermatovenerologiju, Salata.
Donacija GNK Dinamo i Rotary Cluba klinici za Dermatovenerologiju.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Akcija je namijenjena osvještavanju koncepta Škole u bolnici i njegovo širenje, a ovo im je treća bolnica kojoj doniraju tehnička pomagala za nastavu.

Škola u bolnici neophodna je djeci koja na odjelu dulje borave iz raznih razloga: radi lakše prilagodbe na bolničko liječenje, izbjegavanja nagomilavanja negativnih emocija, zadržavanja stečenih znanja i vještina, povećavanja dječjeg samopoštovanja... U Školi u bolnici na Šalati predaju učitelji iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića koji se iznimno raduju ovoj donaciji.

“Ova djeca imaju nevjerojatnu volju za učenje. Vrlo težak je to rad za učitelja, ali ih istovremeno i ispunjava. Djeca ne gube školsku godinu, ne zaostaju s gradivom i redovito, bez većih problema nastavljaju nastavni proces”, kazao nam je ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića Darko Kovačević.

Dinamovi igrači ovim su plemenitim činom prepoznali akciju u koju se mogu uključiti svi dobrovoljnim uplatama na humanitarni žiro račun HR0923900011500145643.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:14