KRAJ MANIFESTACIJE

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završila Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante i studente, održavala se uživo od 10. do 12. studenoga
 Ranko Šuvar/Cropix

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena je u subotu trodnevna Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja je u prostorima Velesajma pružila informacije budućim studentima o upisima i studijima na zagrebačkom sveučilištu.

Priznanje za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Učiteljski fakultet, Arhitektonski fakultet i Studij dizajna te Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, a priznanja najuspješnijim sudionicima dodijelio je rektor Stjepan Lakušić.

U kategoriji inovativnost u predstavljanju priznanjem su nagrađeni Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Veterinarski fakultet, Građevinski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Priznanje u kategoriji poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja dobili su Prirodoslovno-matematički fakultet, Medicinski fakultet i Farmaceutsko-biokemijski fakultet.

Za komunikativnost i susretljivost priznanje je na ovogodišnjoj Smotri rektor dodijelio Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Fakultetu organizacije i informatike Varaždin i Metalurškom fakultetu.

Priznanje za posebno uspješno predstavljanje na Smotri dobili su Ured za sport i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Za najbolje predstavljanje na pozornici ove su godine priznanje dobili Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ekonomski fakultet i Akademija dramske umjetnosti.

Priznanje za izniman doprinos u organizaciji Smotre dobili su Fakultet političkih znanosti, Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski centar Zagreb.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, održavala se uživo od 10. do 12. studenoga u novom prostoru – u Kongresnoj dvorani, dvoranama Zimski vrt i Cres te u atriju Kongresnoga centra na Zagrebačkom velesajmu.

Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 27. put.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavljale su se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i tri umjetničke akademije.

U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola, program ovogodišnje Smotre pratili su srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji su na manifestaciju stizali u organiziranim skupinama.

Smotru je tijekom tri dana posjetilo oko 27.000 posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:16