STRAST BOŽJEG SLUGE

SVEĆENIK IZ SLAVONSKOG SELA IVANOVCI KOD OSIJEKA VOZI MERCEDES VRIJEDAN 400.000 KUNA? 'Dođite kod mene i uvjerite se na licu mjesta'

Na fotografiji: Andrija Vrbanić
 HANZA MEDIA / Profimedia

Nakon što su neki naši mediji objavili vijest o tome da si je Andrija Vrbanić, župnik Župe sv. Rozalije u Ivanovcu kod Osijeka kupio Mercedes E klase, navodno vrijedan gotovo 400.000 kuna, nazvali smo samoga župnika da ga upitamo je li to točno i što je bio povod toj kupovini. No, Vrbanić nije bio raspoložen za razgovor o automobilu.

- Sve ste vidjeli na tim portalima. Nemam što ni dodati, ni oduzeti, a to što oni vole puno nadodati to ćemo riješiti na sudu, kazao je Vrbanić, kojega smo zamolili da onda nam ipak ispriča što se točno dogodilo s automobilom.

- Nisam ni njima ništa posebno govorio, pa napišu cijelu priču. Ne bih uopće o tome govorio. Da ste me pitali o nekim humanitarnim akcijama u župi i onome što župnik radi za župljane mogli bismo jako puno pričati. Samo što se o tome ne voli pisati, jer to nije vijest, odgovorio je župnik, pa smo još jednom pokušali i upitali ga je li istina da je kupio Mercedesa starog godinu dana po navedenoj cijeni.

- Sve ste vidjeli na portalima, ne bih ništa pričao. Možete doći kod mene i uvjeriti se na licu mjesta. Ne bih o tome ništa razgovarao. Laku noć!, poručio je župnik Vrbanić.

Velečasni Vrbanić u medijima je bio i prije šest godina kada mu je u noći Božića ukraden Mercedes kojeg je tada vozio. Dok je držao misu polnoćku u crkvi u Ivanovcu, tada 32-godišnji muškarac provalio mu je u župni ured i ukrao automobil s kojim se nešto kasnije slupao, pri čemu se prevrnuo s automobilom i ostavio ga pokraj ceste, no policija ga je vrlo brzo pronašla, a bila je riječ o njihovom starom znancu po raznim kaznenim djelima imovinskog karaktera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:32