IVICA BERDIK

SVEĆENIK KOJI FINANCIRA SKANDALOZNE PLAKATE 'Da, Duh sveti mi je rekao što da stavim na plakat!'

Župnik Ivica Berdik na džambo-plakatima povezuje komunizam i tarot s pedofilijom
 EPH/Facebook

Komunizam, tarot, horoskop... Sve to je, ako se pita svećenika Ivicu Berdika iz zagrebačkog Botinca, odgovorno za pedofiliju. Naime, ovih je dana na ulicama Zagreba osvanulo pet jumbo plakata na kojima se, uz znakove pokreta i stilova života odgovornih za pedofiliju, nalazi i biblijski citat: “Jer su istinu Božju zamijenili lažima”.

‘Sve je to u Bibliji’

Berdik nam je jučer potvrdio da je plakate doista naručio i platio. Iznos nije htio reći, no cjenici plakata su javni, pa je očito da je Župu svetog Stjepana Prvomučenika to koštalo oko devet tisuća kuna.

- Duh Sveti rekao mi je što da napišem na plakatima, a on mi je rekao i da to učinim - rekao je Berdik hihoćući se i dodao da je oduševljen reakcijama ljudi.

Priznaje da ima onih kojima se poruke koje širi očito ne sviđaju, no sretan je što su ga neki župljani ipak podržali. - Reakcije su super i drago mi je da se poruke koje d olaze od Duha Svetoga šire među ljudima. Biblija je zapravo tisućama godina prije nego što su ovi simboli postali svakodnevica govorila o njima jer je Bog unaprijed znao kako će se povijest odvijati. Bog ima povijest u svojim rukama, to je snaga Božje riječi, ljudi baš ne vole čuti istinu - pojasnio je svećenik, koji je poznat i po tome da se 25 godina svoje karijere bavio egzorcizmom.

Crkva se ogradila

Osim toga, javnosti je postao poznat kada je Stanko Grčić, čelnik A-HSS-a, rekao da ga je svećenik proganjao dok je bio načelnik Čazme. Grčić je tvrdio da je Berdik bio nezadovoljan novcem koju mu je dodijelilo Gradsko vijeće Čazme, zbog čega je počeo proganjati gradonačelnika. Berdik je to opovrgnuo tvrdeći da nikoga nije proganjao zbog novca. S Kaptola kažu kako je plakate Berdik postavio samoinicijativno i bez znanja nadležnih u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

- Nemamo nikakve odgovornosti spram tih plakta i ograđujemo se od njih - kaže Zvonko Franc, glasnogovornik nadbiskupije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:38