‘NISAM SUDAC...‘

Svećenik koji je odbio krstiti dijete lezbijkama objavio fotku s MMA napadačem s Platka: ‘Bit ću tihi molitelj‘

Kristijan Zeba na Facebooku se osvrnuo na napad na Platku u kojem je sudjelovao i Luka Tiriel Abramović

Kristijan Zeba i Luka Tiriel Abramović

 Facebook/Župa Sv. Križa - Rijeka/

Župnik župe Sv. Križa u riječko naselju Srdoči na svom se Facebooku osvrnuo na napadača s Platka Luku Tiriela Abramovića. Napisao je da nije sudac, niti to smije biti, ali da će moliti za sve.

- Dragi moj Luka! Žao mi je što se ove nedjelje dogodila situacija i ponašanje koje nije ni malo primjereno niti opravdano. Pogodila me ova vijest za koju sam danas tek čuo. Nisam sudac, niti to smijem biti, ali bit ću tihi molitelj za sve. Da se više nikad nikome ne dogodi. Mladi čovjek može biti ponesen svojom nepažnjom, ali to ga ne opravdava. Stoga molimo svi jedni za druge.

A svima kojima je sada najteže u boli na duši i na tijelu molim Gospodina za zdravlje i brzi oporavak. A nama svima neka ovo bude za opomenu. Ljubiti, opraštati i moliti za oprost, napisao je na Facebooku svećenik Kristijan Zeba. Objavio je i fotografiju na kojoj pozira s Tirielom Abramovićem.

Svećenik Zeba je, inače, prošle godine dobio pozornost medija i javnosti kada je odbio krstiti dijete lezbijskog para.

- Dobijem upit. Ovo je slučaj ovdje u Rijeci. Dvije žene su se civilno oženile i umjetnom oplodnjom dobiju dijete... Njihov je upit mi želimo da nam se dijete krsti? Ajmo sada odgovor na ovo pitanje u duhu Sinodalne Crkve... Pišite i recite svoje mišljenje ali molim bez vrijeđanja i ružnih riječi. Hvala na pomoći, objavio je Zeba, a poslije je dodao i da je odbio njihovu molbu za krštenje djeteta te da mu je savjest potpuno čista.

Svećenika Zebu tada smo pitali kada mu se obratio lezbijski par i tko su one kako bismo mogli čuti i njihovu stranu priče.

- Nisu mi se one osobno obratile niti sam se čuo i upoznao s njima, nego preko jednog prijatelja kod kojeg su se raspitivale jer znaju da je on i moj prijatelj... To je bilo prije otprilike mjesec dana - rekao nam je tada velečasni Zeba, a na naše pitanje da nam kaže tko je taj prijatelj, kako bismo provjerili priču, odbio je reći, kazavši da ne želi iznositi njihova imena jer im štiti privatnost.

Kristijan Zeba rekao nam je, pak, da je krštenje djeteta lezbijskih roditelja "neizvedivo i nemoguće" s obzirom na to da njih dvije ne žive u "naravnom braku", a takav je, po njemu, jedino brak muškarca i žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:50