OTPOR ŽUPNIKA

Svećenik Robert Šreter: Katolici se odlukom o 25 vjernika na svetim misama diskriminiraju

Šreter priznaje kako je bilo nedavnih slučajeva kod župnog zbora koji je zajedno vježbao - da se tu proširila zaraza
 Ronald Goršić/Cropix

Iako su kardinal Josip Bozanić, biskup Mato Uzinić i još neki članovi Hrvatske biskupske konferencije, teškom mukom, ali ipak, podržali Vladine restrikcije o ograničenju broja sudionika misa, već su se počeli javljati disonantni glasovi, koji pokazuju kako provedba te odluke neće ići lako.

"Katolici se diskriminiraju odlukom prema kojoj svetim misama smije biti najviše 25 vjernika. Ja sasvim sigurno, ako dođe 30 ljudi na misu, ne mislim nikoga istjerati van iz crkve, zaista to ne mislim napraviti jer to ne smatram opravdanim. Pa ako je to za sankcije, ja sam spreman podnijeti i sankcije", zaprijetio je zagrebački svećenik Robert Šreter, župnik župe sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama.

Šreter pojašnjava da u Zagrebu i drugdje, ima crkava koje bez problema, prema donedavnim mjerama, mogu primiti stotinu i više ljudi. Šreter pritom priznaje kako je bilo nedavnih slučajeva kod župnog zbora koji je zajedno vježbao - da se tu proširila zaraza, "ali same mise - tvrdi - nisu problematične jer ondje, nema interakcije, nema fizičkoga dodira, svi nose maske, svi drže distancu. Usput podsjeća da je u ožujku i travnju, kada je bio "lockdown", javno branio sve mjere koje su tada proglašene. (R.B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:15