BLAGOSLOV VOZILA

Svećenik u Čepinu blagoslovio aute, motore, bicikle... Vjernici donirali 1 cent po prijeđenom kilometru

Svi koji su dovezli svoje vozilo na blagoslov, dobili su i naljepnicu koju su mogli ‘s ponosom nalijepiti na svoje vozilo‘

Ilustracija

 Henryk Kotowski/Alamy/Alamy/Profimedia

U župi Uskrsnuća Kristova u Čepinu u Osječko-baranjskoj županiji, u nedjelju, 23. srpnja, održan je blagoslov vozila. Taj je dan odabran jer se upravo tog datuma obilježava blagdan svetog Kristofora, između ostalog zaštitnika putnika, vozača i pomoraca.

Kako je objavljeno na web stranici župe, riječ je o sudjelovanju u misijskoj akciji MIVA.

Nakon misa u 9 i 10,30 svećenik je blagoslovio vozila, motore, bicikle, role i ostala prijevozna sredstva na parkiralištu pred crkvom, a prikupljali su se i dobrovoljni prilozi koji će biti upućeni za nabavu vozila misionarima.

Kako ne bi bilo zbunjenih, iz župe su poručili i koji bi bio okvirni iznos koji vjernici mogu dati. Običaj je, kažu, darivati 1 cent po prijeđenom kilometru u prošloj godini. Uzmemo li da je neka prosječna prijeđena kilometraža osobnog automobila u godini oko 10.000 km, to bi značilo da je okvirni iznos donacije oko 100 eura.

Svi koji su dovezli svoje vozilo na blagoslov, dobili su i naljepnicu koju su mogli ‘s ponosom nalijepiti na svoje vozilo‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:13