VAŽNO PRIZNANJE

Šveđani odabrali Hrvatsku kao najbolju destinaciju za putovanja u 2024.: ‘Ovo je potvrda uspjeha‘

Dobri rezultati i trendovi najbolji su uvod u nadolazeću godinu, poručuju iz HTZ-a.

Ilustracija, turisti u Makarskoj

 Ivo Ravlic/CROPIX

Hrvatska je u Švedskoj na jednom od najvažnijih poslovnih turističkih događanja u Stockholmu "Travel News Marketu" prema istraživanju strukovnih magazina proglašena najboljom destinacijom za sedmodnevna putovanja u 2024., izvijestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Takva pozicija Hrvatske na švedskom tržištu rezultat je istraživanja magazina Travel News i Nordic Bench, koji su najbolje destinacije proglasili u nekoliko kategorija, a Hrvatu za sedmodnevna putovanja.

U tom istraživanju 1500 Šveđana odgovaralo je što im je najvažnije pri odabiru destinacija za odmor, pri čemu su tri kategorije putnika - koji traže vrijednost za uloženi novac, kojima je najvažnija sigurnost i koji vole luksuzna putovanja.

Hrvatska je osvojila titulu najpristupačnije sedmodnevne destinacije za 2024. u konkurenciji s Mallorcom, Kanarskim otocima, Ciprom, Turskom, Bugarskom i Albanijom, kažu iz HTZ-a.

To priznanje po ocjeni direktora HTZ-a Kristjana Staničića još jednom potvrđuje uspješnu turističku godinu tijekom koje su s mnogih tržišta u Hrvatskoj ostvareni odlični turistički rezultati.

"Upravo su dobri rezultati i trendovi najbolji temelj i uvod u nadolazeću godina koja će biti vrlo izazovna, no priznanja poput ovih potvrđuju kako će Hrvatska i iduće godini biti važan igrač na turističkoj karti Europe", smatra Staničić.

Direktor HTZ predstavništva za Skandinaviju Vedran Sušić poručio je pak da je Hrvatska priznata na švedskom i ukupno skandinavskom tržištu te da posebno veseli što su Hrvatsku najboljom za sedmodnevna putovanja u 2024. odabrali potencijalni gosti s tog tržišta.

Hrvatsku je na "Travel News Marketu" predstavljalo to predstavništvo HTZ-a među više od 150 izlagača iz svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:44