AKADEMSKI JACKPOT

Sveučilište u Splitu i MedILS potpisali ugovor o suradnji, Ljutić: ‘Ovo je značajan iskorak‘

Želja nam je da budemo sol i papar standardnim predavanjima, što će potpisivanjem ovog sporazuma biti moguće - rekao je Radman
Miroslav Radman i Dragan Ljutić
 Sveučilište U Splitu

Mediteranski institut za istraživanje života (MedILS) i Sveučilište u Splitu danas su potpisali Sporazum kojim se definiraju načela dugoročne suradnje ovih dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa, piše Slobodna Dalmacija.

Sporazum o suradnji potpisali su akademik Miroslav Radman u ime MedILS -a i rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić u ime Sveučilišta u Splitu.

Rektor Ljutić je istaknuo važnost bliske suradnje Sveučilišta i MediLS-a, riječ je o značajnom iskoraku, ne samo u našoj lokalnoj zajednici, već i na državnoj i svjetskoj razini.

Naglasio je kako prostora za suradnju ima mnogo te da se ona već dijelom uspješno ostvaruje, a potpisanim sporazumom definirani su i daljnji koraci u odnosima, koji će na ovaj način zasigurno zajednički doprinijeti razvoju znanosti u okvirima ovih dviju institucija, ali i šire.

image
Miroslav Radman i Dragan Ljutić
Sveučilište U Splitu

Akademik Miroslav Radman je u prigodi potpisivanja sporazuma istaknuo kako je intencija od osnutka Instituta bila da budu integrirani u akademski život što je više moguće, primjerice, održavanjem predavanja za splitske studente.

- Želja nam je da budemo sol i papar standardnim predavanjima, što će potpisivanjem ovog sporazuma biti moguće ostvariti, a osobno imam dugogodišnje iskustvo prenošenja znanja studentima kao profesor genetike Medicinskog fakulteta.

Naša suradnja već postoji, ona je prirodna, drago nam je da smo dio akademske zajednice grada Splita – kazao je akademik Radman, naglasivši kako su potpisivanjem ovog sporazuma širom otvorena vrata projektima i zajedničkom, produktivnom profesionalnom radu MediLS-a i splitskog sveučilišta.

image
Miroslav Radman i Dragan Ljutić
Sveučilište U Splitu

Veliku ulogu u ostvarivanju ove suradnje imao je ugledni znanstvenik sa Sveučilišta u Torontu prof. dr. sc. Igor Štagljar, koji već tri godine radi na Mediteranskom institutu za istraživanje života, a u prigodi potpisivanja sporazuma čelnici dviju institucija su mu iskazali zahvalnost na angažmanu.

Potpisivanju važnog sporazuma nazočili su Jelena Ružić, ravnateljica MedILS-a, prorektori prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prof. dr. sc. Goran Kardum, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić i izv. prof. dr. sc. Željko Radić te Ivana Pletković, pročelnica Ureda rektora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:27