SREDSTVA

Sveučilište u Splitu: Studentskim projektima se dodjeljuje gotovo 1,8 milijuna kuna

Ugovore ​su​ potpisa​l​i ​rektor Dragan Ljutić​ i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Tomislav Milošević

Monika Jurić, Dragan Ljutić i Tomislav Milošević

 Joško Šupić/Cropix

Na Sveučilištu u Splitu u utorak je potpisano ukupno 36 ugovor​a​ o dodjeli nenatječajnih sredstava ostvarenih iz upisnina studenata toga Sveučilišta u akademskoj godini 2021./2022. ​u ukupnom iznosu od gotovo 1,8 milijuna kuna.

Ugovore ​su​ potpisa​l​i ​rektor Dragan Ljutić​ i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Tomislav Milošević te studenti ​koji su nositelji projektnih aktivnosti.

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 1.799.059 kuna koja su, kako je objasnio rektor Ljutić, prema Pravilniku o raspodjeli sredstava iz upisnina Sveučilišta u Splitu dodijeljena za financiranje studentskih projekata u tri područja​ - kulture​, umjetnost​i​ i sveučilišni​h​​ medij​a​, sport​a​ te znanost​i​ i tehnologije​.

Za područje kulture, umjetnosti i sveučilišnih medija dodijeljeno je više od 573​ tisuće kuna za potrebe provedbe 20 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava.​ Za područje studentskog sporta ​osiguranoo je više od 612​ tisuća kuna za potrebe provedbe ​pet​ pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava​, a isti je iznos dodijeljen području​ znanosti i tehnologije ​za ​11 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava.

Studenti su ono što naše sveučilište čini atraktivnim i poželjnim mjestom za obrazovanje,​ prepoznati smo u međunarodnoj znanstvenoj zajednici te brojna strana sveučilišta žele s nama surađivati, poručio je rektor Ljutić kazavši studentima da rade i dalje te budu ustrajni.

Tomislav Milošević rekao je da im je glavna misao vodilja da studenti tijekom studija imaju priliku sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima i tako razvijati karijeru, pomagati lokalnoj zajednici i postati kompetitivniji na tržištu rada.

Predsjednik Udruge FESB racing Damir Jurić smatra da je Sveučilište time što im je dalo novac za projekt zapravo podržalo njihovu ideju, entuzijazam, te smatra da je sada na njima da opravdaju njihovo povjerenje i nešto naprave s projektom.

Mi se konkretno bavimo izradom trkaćih bolida, odnosno formule i motocikala. To je dosta atraktivno svima, ali iza toga stoji dosta rada i truda, ali i puno inženjerstva. Na kraju da nema sveučilišta i njihove potpore ništa od toga ne bi bilo moguće, kazao je Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:06