OBJAVLJEN NATJEČAJ

Sveučilište u Zagrebu: Upisna kvota je povećana za 362 upisna mjesta u odnosu na prošlu godinu

Sljedeće akademske godine na Sveučilištu u Zagrebu prvi će se puta izvoditi tri nova diplomska studijska programa
 Nikša Stipaničev/Cropix

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu diplomskih studija u akademskoj godini 2021./2022., a u odnosu na prošlu godinu upisna kvota povećana za 362 upisna mjesta.

Kako je priopćeno sa Sveučilišta, u okviru ukupne upisne kvote od 8150 mjesta, njih 6874 predviđeno je za redovite studente iz Hrvatske i za EU državljane, 944 mjesta za izvanredne studente, te 332 mjesta za studente strance.

U skladu s Natječajem, sljedeće akademske godine na Sveučilištu u Zagrebu prvi će se puta izvoditi tri nova diplomska studijska programa na engleskom jeziku.

To su sveučilišni diplomski studiji Computing, Electrical Engineering and Information Technology i Information and Communication Technology na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, te diplomski studij Vodstvo/Leadership na Ekonomskom fakultetu.

Također, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zadru pokrenuo je novi zajednički diplomski studij Mediteranska poljoprivreda.

Detaljne informacije o uvjetima upisima, rokovima prijave te eventualnim dodatnim specifičnim kriterijima procjene posebnih znanja, vještina i sposobnosti koje će provoditi sastavnice dostupne su u cjelovitom tekstu Natječaja, objavljenom na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 19:54