BLISKI SURADNICI

SVI KARAMARKOVI SAVJETNICI Prvi potpredsjednik Vlade oformio tim, dvojica su volonteri, a troje je na plaći od 8.000 kuna

Posebne savjetnike imenuje se ili za cijeli mandat ili dok priroda posla to zahtijeva
 EPH

Prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko dobio je čak pet svojih posebnih savjetnika.

Uz Damira Jugu, savjetnika za društvene djelatnosti, i Ivana Baketu, posebnog savjetnika za nacionalnu sigurnost, koji dužnost obavljaju volonterski, Karamarko je imenovao još troje posebnih savjetnika koji će dužnost obavljati uz mjesečnu naknadu od 8000 kuna neto. Tako je Karamarkov najbliži suradnik Martin Pastuović postao njegov posebni savjetnik za ekonomiju i gospodarstvo. Umirovljeni 75-godišnji magistar kemije, u mirovini od 2004., uz Karamarka je od početka njegova mandata na čelu stranke. Prije toga bio je blizak s Ružom Tomašić te je bio na čelu Odbora za gospodarstvo HSP-a Ante Starčević.

Dražen Muhar, umirovljeni policajac kojeg je, kao svog osobnog čuvara, angažirao Karamarko postao je posebni savjetnik za opće poslove. Muhar, ili kako ga prijatelji zovu Muha, degradiran je nakon što je Karamarku SDP-ova vlast ukinula zaštitu u listopadu 2013., koju je dobio zbog prijetnji Joce Amsterdama.

Karamarkova dosadašnja tajnica Ana Kosec postala je predstojnica Ureda prvog potpredsjednika Vlade.

Posebne savjetnike imenuje predsjednik Vlade ili za cijeli mandat ili dok priroda posla to zahtijeva. Za posebnog savjetnika može se imenovati i osoba koja nije u stalnom radnom odnosu, a rješenjem o imenovanju može joj se odrediti naknada za rad. Na njih se ne primjenjuju odredbe o zapošljavanju državnih službenika, a pojedini članovi Vlade, u ovom slučaju Karamarko, mogu imenovati posebnog savjetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:56