URBANISTIČKI PLAN

Svi preduvjeti su tu: U Rijeci izglasana važna odluka, može se graditi nova ultramoderna Kantrida

Projekt osim stadiona, uključuje i hotel, kao i tri nebodera od 35 katova visine 116 metara
 Damir Škomrlj/Cropix

Gradsko vijeće Grada Rijeke u četvrtak je izglasalo odluku o izradu Urbanističkog plana Sportskog područja Kantrida, čime su stvoreni preduvjeti da se krene u realizaciju izgradnje novog stadiona s pratećim sadržajima.

Riječ je o projektu koji su predsjednik NK Rijeke Damir Mišković i riječki gradonačelnik Marko Filipović predstavili u utorak, a osim stadiona, uključuje i hotel, kao i tri nebodera od 35 katova visine 116 metara. Ukupno su 23 vijećnika glasala za ovu odluku, protiv ih je bilo dvoje, i to iz stranke Možemo, a sedam vijećnika nije bilo prisutno u Gradskoj vijećnici u večernjim satima, kada se pristupilo glasanju.

U raspravi prije glasanja, vijećnik Marin Račić, koji je po struci arhitekt, upozorio je da bi se za ovakve projekte na područjima od posebnog značaja, u što spada i Kantrida, trebao provesti natječaj za idejno arhitektonsko rješenje.

Račić je upozorio i da se na jednaki način netko, primjerice, mogao dosjetiti osnovati poduzeće Stadioni Krimeja te na mjestu Orijentovog stadiona podići nebodere i staviti igralište na krov. No, istaknuo je i da je važno glasati za odluku o izradi GUP-a i UPU-a budući da je zadnji trenutak za usklađivanje s planovima viših razina jer se inače neće moći krenuti u izmjene planova u narednom dužem periodu.

Nebojša Zelič iz Možemo kazao je da izgradnju novog stadiona svi podržavaju, no da je izgradnja nebodera na tom području, koji podsjećaju na "mini Dubai", vrlo problematična te da utoliko neće podržati ovu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 06:26