MORA SKUPIT SVEEE

Svi Sanaderovi ljudi: On već neko vrijeme okuplja svoju vojsku zastupnika...

U kuloarima se već dulje priča da Sanader okuplja svoj tim ljudi za rušenje premijerke Kosor
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Sad mi je žena javila da je moj prijatelj Sanader aktivirao mandat - izjavio je danas ujutro Jerko Rošin, prijatelj Ive Sanadera, tvrdeći da nije unaprijed znao za namjere bivšeg premijera.

I Biškupić u igri

- Bit će velika gužva u šesnaestercu - dodao je Rošin te ponovio da mu je Sanader i dalje prijatelj, ali na pitanje hoće li mu se pridružiti nije odgovorio ni da ni ne.

- Bumo vid’li što to sve skupa znači, ali nikad nisam izgubio vjeru u prijatelja jer onda bih izgubio i u sebe samoga - rekao je Rošin.

Jerko Rošin samo je jedan od HDZ-ovih zastupnika na koje će Sanader, kao zastupnik, vjerojatno računati ako krene u rušenje Vlade.

Uz njega bi iz HDZ-a, kako se nagađa, mogli stati još Mario Zubović, Petar Selem, Luka Bebić, Mladen Barišić (koji će mandat u Saboru moći aktivirati tek nakon šest mjeseci), Bianca Matković (ako se vrati u saborske klupe) te Božidar Biškupić kada bi otišao s čela Ministarstva. U kuloarima se priča da Sanader već neko vrijeme okuplja svoju “vojsku” zastupnika. No, danas su to svi demantirali ili nisu željeli komentirati.

Ponio se kao muško

Rošinovo povjerenje u Sanadera nikad nije bilo upitno. Čak i onda kad su ga se svi u HDZ-u odrekli, Rošin je izjavio da je Sanaderova ostavka “potez toliko genijalan da ga Hrvati ne mogu razumjeti”.

- Opasna su vremena. Ali, gledao sam ga kako je svjedočio. Ponio se kao muško, ne djeluje prestrašeno - rekao je Rošin. Šef Sabora Luka Bebić, koji je donedavno govorio da je dobar sa Sanaderom, izjavio je da ostaje uz premijerku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:17