ZORAN MILANOVIĆ

‘Svi se moramo držati zajedno iako u demokraciji nije moguće isto misliti i govoriti‘

‘U svakoj velikoj priči, u svakoj velikoj plovidbi i avanturi uvijek se sve svodi na malo dobrih i pravih ljudi. Oni su branili Hrvatsku‘
Zoran Milanović
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republie Zoran Milanović sudjelovao je u petak na 30. svečanoj obljetnici osnutka 101. brigade Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske, te je pritom istaknuo kako se svi moramo držati zajedno iako u demokraciji nije moguće isto misliti i govoriti.

Svečanost je održana u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u Gajnicama, a prilikom svečanosti prikazali su se slajdovi fotografija svih poginulih pripadnika 101. brigade.

Predsjednik je u svojem govoru istaknuo kako je taj detalj bilo dirljivo i ponizno gledati.

"Natjera te da na trenutak spustiš pogled i da se zapitaš: Gdje sam ja bio? Ja nisam bio u ratu, bio sam u Zagrebu, radio sam za Hrvatsku, ali nisam nosio pušku. Slava i čast, što da kažem više od toga", poručio je Milanović.

Istaknuo je kako se moramo držati zajedno iako u demokraciji nije moguće isto misliti i govoriti.

"Svađa zna biti katkada produktivna, ali bitno je da se složimo. Da shvatimo da nas malo, koliko nas ima, ne možemo nikako uspjeti i da nemamo šanse ako nemamo nekakvu osnovnu razinu sloge", naglasio je Milanović.

Predsjednik je dodao kako ćemo vječno pamtiti ljude koji su svoje živote dali tijekom rata.

"Zadržimo sjećanje na te ljude, na te hrabre ljude. U svakoj velikoj priči, u svakoj velikoj plovidbi i avanturi uvijek se sve svodi na malo dobrih i pravih ljudi. Oni su branili Hrvatsku. Svi drugi su bili dobronamjerni i promatrači. Živjela naša zemlja, dajmo joj sve što možemo, dajmo joj malo više od toga, ali ove ljude ne smijemo zaboraviti", poručio je Milanović.

Uz predsjednika Milanovića prisutni su još bili i predsjednik Udruge 101. brigade ZNG-a/HV-a Sergije Dražić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Darko Nekić, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Sabora Ante Deur te posebni savjetnik predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Predsjednik Milanović uputio se nakon toga u Brdovec gdje će sudjelovati na obilježavanju Dana općine Brdovec i otkrivanju spomenika „U mojem je kraju moj početak“ poginulim hrvatskim braniteljima općine Brdovec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2023 20:42