U PETAK REZULTATI

Svi sudionici ‘pilot svadbe i domjenka‘ kontaktirani preko telefona, evo što su rekli

Očekujemo da Nacionalni stožer od 1. lipnja popusti epidemiološke mjere, kaže Žakline Troskot
 Ranko Šuvar/Cropix

Rezultati pilot-projekta, domjenka na kojem se na jedan dan zabavljalo kao da je 'staro normalno', bit će poznati danas, kada pristignu nalazi PCR testova sudionika, a koji su testirani jučer ujutro.

- Nemamo još rezultate, ali vjerujem da ćemo ih sutra dobiti. Svi oni s kojima smo se jučer čuli telefonski bili su zdravi. Nadam se da idemo prema otvaranju i da nema više potrebe ni za kakvim pilot-projektima, nego da ćemo početi opet, koliko-toliko, živjeti normalno - rekla je Žakline Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja za Media servis.

Uskoro bi trebao biti gotov i pilot-projekt simulacije svadbe na kojem je bilo 130 gostiju, koji su kao uvjet imali da su cijepljeni, da su preboljeli koronavirus ili su morali imati negativan test. I tamo su se mogli ponašati bez ograničenja, distance, maski i svega onoga s čime živimo već godinu i pol.

- Nadamo se da će rezultati pilot-projekata pokazati da nije bilo zaraženih i očekujemo da Stožer od 1. lipnja popusti epidemiološke mjere - poručila je predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja. Vjerujemo da će se ugostiteljski objekti otvoriti do kraja te očekujemo da će se moći organizirati svadbene svečanosti i poslovni domjenci.

Vjerujemo da će se vratiti i koncerti, eventi i kongresna događanja. Vidimo da se u ostatku Europe sve već lagano popušta i da su prvi gosti unutra, u ugostiteljskim objektima, ništa manje ni mi ne očekujemo - zaključila je Troskot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:02