DIONICE, HOTELI, VILE U OPATIJI I NA HVARU...

SVIJET razotkriva tajanstveni imperij najbogatije Hrvatice! Tko je Ksenija Juhn Bojadžijev?

ZAGREB - Ksenija Juhn Bojadžijev stajala je ispred svog dugogodišnjeg poslovnog partnera Darka Ostoje . Pozirali su fotografu. Oboje su članovi Uprave SN Holdinga, bivšeg privatizacijskog investicijskog fonda, nastalog u kuponskoj privatizaciji, u kojem su stekli ogromna osobna bogatstva.

Ksenija je Darku okrenuta leđima. U tom trenutku, uhvaćenom negdje u prošlosti, to ništa ne znači.

Ali danas, kada dojučerašnji najbliži partneri vode rat za prevlast u kompaniji, poza s fotografije ostavlja sasvim drugi dojam. Ksenija je besprijekorno dotjerana, kao i uvijek. Sve je na svome mjestu. Bijela košulja s volanima, crni sako, frizura, decentne naušnice. Hladnog, malčice nepovjerljivog pogleda i samouvjerenog smiješka.

Ostoja je opušteniji, ležerniji. Takav je i inače. Smijeh mu je malo iskrivio lice. Ne djeluje sumnjičavo. Za razliku od njega, Ksenija Juhn Bojadžijev izgleda kao da je već tad, kad je nastala ova fotografija, jedna od njezinih rijetkih, počela planirati bitku za imovinu SN Holdinga, vrijednu oko pola milijarde kuna. Ali ne odustaje, čini se, ni Ostojina strana.

"Kako su odnosi među njima već neko vrijeme napeti, sada mi se čini da ona preuzimanje planira već posljednjih godinu dana", kaže mi izvor.

Prije dva mjeseca Juhn Bojadžijev povukla se iz kompanije. Nestala je. Nije iselila ured, samo je prestala dolaziti na posao. No, nitko tome nije pridavao veliku pozornost jer je i ranije znala tako nestati.

"Ode na tri do četiri mjeseca. I nema je. Pojavi se opet nenadano kao tornado."

Jedna od najbogatijih i najmoćnijih hrvatskih poduzetnica dosad je uspijevala živjeti utopijsku ideju: 'biti anonimna i bogata'. San je to mnogih bogataša, ali rijetkima je to uspijevalo. Njoj je to godinama išlo od ruke. U sjeni svog poslovnog partnera Darka Ostoje gomilala je dionice, a kad je skupila paket vrijedan oko 60,7 milijuna kuna, popela se na 32. mjesto Forbesove liste najbogatijih Hrvata.

Njezina anonimnost postala je sve ugroženija. Osim dionica, gomilala je i nekretnine. Vila na Hvaru, mali dvorac u Zagrebu, stanove u Opatiji, Dubrovniku i Zagrebu.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U NOVOM EKSKLUZIVNOM MAGAZINU SVIJET

Prvi broj Svijeta rasprodan! Zbog nezapamćenog interesa čitatelja, uredništvo Nedjeljnog Jutarnjeg najavilo je dodatnu prodaju paketa Svijet + Nedjeljni pa ćete ga tako na kioscima moći pronaći i u ponedjeljak i utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 10:10