AFERA PLANINSKA

SVJEDOČENJE KATICE FIOLIĆ 'Muž je stavio 17 milijuna kuna naše ušteđevine u kutiju i odnio Sanaderu'

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Katica Fiolić, supruga optuženog Stjepana Fiolića, potvrdila je danas na Županijskom sudu u Zagrebu, tijekom suđenja u slučaju Planinska, da je njezin muž početkom svibnja 2009. odnio tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu deset milijuna kuna i milijun eura kao proviziju za njegovo posredovanje u prodaji zgrade u Planinskoj.

'NOSIO SAM SANADEROVE SLIKE FIOLIĆU DA IH ČUVA' Tjelohranitelj bivšeg premijera potvrdio svoj iskaz

Katica Fiolić ispričala je kako ju je suprug nakon što su tu zgradu prodali Hypo leasingu, odnosno Ministarstvu poljoprivrede, jednom prilikom pozvao i rekao da moraju razgovarati.

- Rekao mi je da od prodaje te zgrade mora dati dio novca Ivi Sanaderu koji je bio posrednik u tom poslu. Bila sam šokirana, i pitala sam ga koliko mora dati, a on mi je rekao: deset milijuna kuna i milijun eura. Suprug mi je objasnio da ćemo novac od prodaje ostaviti u našoj firmi, a da ćemo Sanaderu dati novac od naše ušteđevine, odnosno prodaje udjela farme u Vukovini, i farme ‘Jelas’ koju smo imali u sefu.

SVJEDOK 'Sanader mi je rekao da odem do Fiolića i provjerim što je rekao USKOK-u'

- Moj suprug je taj novac uzeo i stavio u kartonsku kutiju, i odnio ga je Ivi Sanaderu. Bila sam revoltirana što odnosi toliki novac Sanaderu, ali mi je suprug rekao da mu to jednostavno mora predati, ispričala je svjedokinja. Također je ponovila, kao i u iskazu u istrazi, da je ona potaknula svog supruga da sve prizna na USKOK-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:42