OPRAŠTANJE OD LEGENDE

SVJETSKI MEDIJI O OLIVEROVOJ SMRTI Poznati slovenski glazbenik prisjetio se zanimljive anegdote: 'E moj Kreslin, nije teško nama...'

 

Mediji na cijelom Balkanu oplakuju Olivera. Ali ne samo na Balkanu.

Naime, o smrti splitskog pjevača javlja i jedna od najpoznatijih svjetskih agencija Associated Press, čiji su izvještaj preuzeli mediji diljem svijeta, pa tako i američki The Washington Post, Daily Mail...

Iako je u nekoliko navrata Oliver ponavljao da ne želi pjevati u Srbiji, ipak u toj zemlji je objavljeno najviše tekstova o odlasku splitskog pjevača; nema portala, radija i televizije iz te zemlje koji nije opširno javio o njegovoj smrti, neki su napisali i do desetak članaka o Oliveru. "Odlazak legende: Umro Oliver Dragojević", javlja Blic na svojoj naslovnici, dok Kurir u najmanje pet tekstova piše hvalospjeve o Oliveru i prenosi reakcije poznatih s područja bivše Jugoslavije, piše Slobodna Dalmacija.

"Izgubili smo najboljeg među nama, zbog njega ćemo uvijek vjerovati u ljubav. Estrada neutješna nakon Oliverove smrti! Kolege i prijatelji se opraštaju od najboljeg vokala bivše Juge", piše Kurir, ispod čijih tekstova se nižu stotine komentara u kojemu jedna gospođa piše da mu oprašta što nij

e mogla da ga sluša u Srbiji.

"Veliki umjetnik. Dovoljno je bilo što je tako veliki, neponovljiv, jedinstven i što smo ga voljeli i što smo se uz njegove pjesme voljeli", "Ne zanima me da li je htio da dođe u Srbiji ili nije i zbog čega. Ali uz njegove pjesme sam odrasla, zaljubljivala se, plakala... On je imao emociju u pjesmi kao rijetko tko. Nitko to ne može ni slično da otpjeva. Isto kao i Arsena Dedića i Kemala Montena. Čovjek je bio veliki umjetnik i žao mi je što ga više nema".

O Oliveru pišu i slovenski, makedonski, crnogorski mediji. "Publika je njegovu muziku obožavala. U samo nekoliko sati Oliver je rasprodao oba svoja koncerta u Splitu koja je planirao pokloniti svojoj publici povodom svog 70. rođendana. Nažalost, na njegov rođendan oba su koncerta otkazana zbog teške bolesti s kojom se Oliver borio", piše pak najtiražniji BiH medij Dnevni Avaz.

Od pjevača su se oprostili i njegovi kolege. “Počivaj u miru legendo!” kratko je napisala Lepa Brena, a posljednji pozdrav velikanu je uputila i Neda Ukraden, podijelivši zajedničku fotografiju.

“Počivaj u miru, Maestro, i hvala ti na svemu”, poručio je crnogorski pjevač Sergej Ćetković, a glumac Enis Bešlagić napisao je: “Sada si ‘trag u beskraju’.

RTV Slovenije prenijela je anegdotu koje se prisjetio slovenski glazbenik Vlado Kreslin, kojem je Oliver prilikom jednom zajedničkog nastupa rekao: “Moj Kreslin, nije teško nama, teško je našim ženama!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:18