STARI POLICIJSKI ZNANAC

SVODNIK IZ PAKLA Podvodio djevojku, uzimao svu zaradu i još je natjerao da podigne dva kredita!

Marijan Kiprijanovski, 51-godišnjak iz Malinske na otoku Krku uhićen je u petak i predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja ljudima na štetu jedne ženske osobe iz Hrvatske. Kiprijanovski koji je vrlo dobro poznat splitskoj policiji po organiziranju prostitucije na našem području još prije desetak godina, a ovu svoju najnoviju žrtvu, prema šturim informacijama policije od koje se nije moglo doznati čak niti koliko nesretnica ima godina, "upleo" je u svoju mrežu iskoristivši njeno teško emocionalno i materijalno stanje, piše Slobodna Dalmacija.

Doveo ju je u odnos ovisnosti o njemu a to je iskoristio kako bi je "prodavao" za seks zainteresiranim klijentima na području Splita, Pule i Rijeke.

Kiprijanovski je, prema službenim podacima, pomagao djevojci u oglašavanju njenih usluga po raznim tiskovinama i internetskim portalima i pružanju seksualnih usluga za novac te je, dok bi ona odrađivala posao s klijentom on "pružao fizičku zaštitu".

Na taj način je žena od mjeseca studenog 2014. godine do veljače ove godine s klijentima koji su nazivali njene kontakt brojeve mobitela oglašene u raznim oglasnicima dogovarala da im pruža seksualne usluge u unajmljenim stanovima i apartmanima te hotelskim sobama.

Da ona slučajno ne bi "zabušavala" Kiprijanovski se pobrinuo tako što ju je konstantno kontrolirao, a ona je svoje tijelo klijentima prodavala za iiznose od 300 do 600 kuna ovisno o vrsti usluge i duljini trajanja. Sav novac je uzimao 51-godišnjak, a niti to mu nije bilo dosta nego je nesretnicu još i natjerao da podigne dva kredita.

Novac je, naravno, uzeo, a ona nije dobila niti kune. Policija sumnja da je na opisani način oštećena svom robovlasniku „pribavila“ najmanje 200 tisuća kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja istražitelji su kod njega pronašli i oduzeli više od 190 tisuća kuna u raznim valutama.

Nakon završene obrade doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Njegovo ime u medijima se spominjalo i tijekom suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu kada je obrana predlagala da se kao svjedokinja pozove Marika Tomljanović Kiprijanovski. Ona je navodno dala ovjerenu izjavu u kojoj je tvrdila da ima saznanja koja kompromitiraju Dragu Vidakovića, bivšeg šefa Hypo Leasing Kroatiena.

No, do njenog svjedočenja nikad nije došlo jer je sud odbio prijedlog obrane. Marijan je i svoju kćer, još kao maloljetnicu od 16 godina, uveo u prostituciju. Kad su zbog toga oboje, uz još nekoliko osoba, bili uhićeni sredinom 2006. godine, otkrilo se da je otac tada organizirao cijeli posao, dok je kćer nagovarala lijepe i lakoumne djevojke da se pod paskom njezina oca bave najstarijim zanatom na svijetu.

Kako su tada pisali mediji, Kiprijanovski je u poslu kojim se bavi poznat kao nemilosrdan čovjek, a u Splitu je bio osuđen na dvije i pol godine zatvora. Prije četiri je godine bio pravomoćno osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog podvođenja, a radilo se o djevojkama iz Novog Sada koje je organizirao za escort po jahtama i noćnim klubovima. Seksualne usluge naplaćivale su 700 kuna.

Obzirom na ovakvu prošlost Marijana Kiprijanovskog nema sumnje da će splitsko Općinsko državno odvjetništvo nakon ispitivanja od suca istrage tražiti određivanje istražnog zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:47