POVRATAK ĆUDOREĐA

SWINGERSKI RAJ POSTAT ĆE - BOTANIČKI VRT! Zaštitari sprječavaju javni seks na plaži, ali nemaju ovlasti kažnjavati

Iz rovinjskih gradskih vlasti pojašnjavaju da zaštitari nisu uvedeni zbog ćudoređa, već zbog zaštite prirodnih resursa, ali i sprečavanja raznih preprodavača u potrazi za lakom zaradom, i to bez izdavanja računa.
 CROPIX

Nakon što je javna plaža Punta Križ digla zamjetnu prašinu u medijima, nakon čega su na spomenutoj plaži prošli tjedan postavljeni višejezični natpisi na kojima piše kako je "zabranjeno svako ponašanje koje može povrijediti moralne osjećaje građana", te je uveden nadzor zaštitarske službe, u javnosti je sve više reakcija protivnika "swingera", ali i onih kojima njihovo ponašanje uopće ne smeta.

"Ogorčeni swinger iz Umaga", kako se predstavio u e-mailu poslanom Tportalu , kaže je da je takvo ponašanje nadležnih čista diskriminacija. Tvrdi da swingeri nikoga ne diraju, uredno plaćaju vlasnicima apartmana, te da će se loš glas o nama vrlo brzo pročuti i da ćemo narednih godina ostati bez 10 tisuća gostiju.

Iz rovinjskih gradskih vlasti pojašnjavaju da zaštitari nisu uvedeni zbog ćudoređa, već zbog zaštite prirodnih resursa, ali i sprečavanja raznih preprodavača u potrazi za lakom zaradom, i to bez izdavanja računa.

Maria Črnac Rocco tvrdi da swingeri često neovlašteno pale vatru, unatoč tome što su vatrogasci pregledom terena zaključili da je područje u velikoj opasnosti od nekontroliranog širenja šumskog požara.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje botaničkog vrta na toj lokaciji, a eventualni požar imao bi devastatne posljedice za cijelo područje koje obiluje endemskim biljnim vrstama, rekla je Črnac Rocco za Tportal .

Upravo zbog toga je Grad Rovinj u suradnji s Turističkom zajednicom odlučio angažirati zaštitarsku tvrtku, kaže Črnac Rocco, koja objašnjava da zaštitari nemaju ovlasti nikoga kažnjavati jer spolnim odnosima na plaži swingeri krše Zakon o prekršajima, a na Prekršajni sud ih može odvesti samo policija.

Kako tipičan dan na rovinjskoj plaži Punta Križa izgleda, prije godinu dana je snimila ekipa inMagazina Nove TV .

Jedan gost otkrio je 'pravila ponašanja', koja nisu službena, ali su vrlo jednostavna.

Naime, ako netko želi stupiti u spolni odnos, treba samo pitati i dobiti pristanak druge strane. Sve to događa se pred drugim swingerima, koji u slučaju zanimljive predstave, par nagrađuju pljeskom.

Slučaj je za Novu TV komentirala i Đurđica Maršić, predsjednica Udruge za promicanje seksualnih sloboda, koja kaže da se na takvoj plaži nalazi do 20-ak parova, od kojih mnogi masturbiraju. Tvrdi da plaža nema tuševe, nema WC-e, nema kante za smeće i totalno je nehigijenska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:25