BALERINA VS. MINISTAR

Tajna šefica: HNK ne vodi Mucalo nego Almira Osmanović

Šefica splitskog Baleta brani potpuno neiskusnu osobu. Što si to ona dopušta?, pita se Snježana Banović
 Vilić/CROPIX

SPLIT - Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, čini se, vodi Almira Osmanović, ravnateljica splitskog Baleta, a ne Duško Mucalo, prokomentirala je redateljica Snježana Banović javno pismo koje je ravnateljica baleta ovih dana uputila ministru kulture Jasenu Mesiću jer je odbio potvrditi Duška Mucala za intendanta nacionalnog teatra u Splitu.

‘Stradao’ i Biškupić

Dugogodišnja šefica baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Almira Osmanović u tom je pismu ministru kulture Jasenu Mesiću očitala bukvicu te ga prozvala da se u “svojim odlukama, kao i bivši ministar Božo Biškupić, vodi lošom politikom i osobnim simpatijama, te da stvara probleme i kaos jer nije potvrdio Mucala”.

Brani neiskusnog

Ravnateljica Baleta naglasila je i kako je Jasen Mesić pokazao da je nekompetentan za obnašanje dužnosti na koju je postavljen.

Mnogi hrvatski kulturni radnici s biografijom već su odavno javno pokazali neslaganje s idejom da estradnjak vodi nacionalno kazalište. Najnoviji istup Almire Osmanović očekivano ih neugodno iznenađuje.

Redateljica Snježana Banović smatra da je ponašanje Almire Osmanović motivirano osobnim interesom.

- Nevjerojatno je od Almire Osmanić što brani potpuno neiskusnog čovjeka, i to od samog sustava. To je potpuno nepoštivanje demokracije.

Postavlja se pitanje što si ravnateljica Baleta dopušta?! Odakle joj pravo ministru kulture upućivati pisma i preskakati sve stepenice u sustavu? - kazala je Snježana Banović, koja smatra da Almira Osmanović nije u stanju odvojiti privatno od poslovnog.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:03