POSTAVILI UVJETE

Tajnik splitskog SDP-a objavio pod kojim uvjetima će Puljku dati podršku: ‘Pozivamo ga da bude agilniji...‘

Matijević je na konferenciji za novinare naglasio da je gradnja u Splitu po programu društveno poticanje stanogradnje (POS) prioritet

Davor Matijević

 Josko Supic/Cropix

Tajnik splitskog SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević u utorak je ustvrdio da se u naselju Žnjan može izgraditi i do 70 POS-ovih stanova, pozvavši gradonačelnika Ivicu Puljka da bude agilniji u takvoj gradnji te istaknuvši da će o tome ovisiti potpora SDP-a njemu i gradskoj vlasti.

Matijević je na konferenciji za novinare naglasio da je gradnja u Splitu po programu društveno poticanje stanogradnje (POS) prioritet SDP-a, najavivši kako će tijekom dana gradonačelniku Puljku poslati prijedlog da se prostor bivše policijske postaje na Žnjanu namijeni gradnji POS-ovih stanova.

Na toj gradskoj parceli površine 2300 četvornih metara na Žnjanu, gdje je prostor bivše policijske postaje, po njemu bi se moglo izgraditi od 50 do 70 takvih stanova.

Upozorio je pritom da je Split u posljednjih deset godina izgubio 10.100 stanovnika, dok su okolni gradovi poput Kaštela, Solina i Podstrane u tom razdoblju rasli po broju stanovnika.

"To je alarm jer znači da Split napuštaju mlade obitelji pošto ne mogu riješiti stambeno pitanje", naglasio je Matijević i pozvao gradonačelnika da bude agilniji u gradnji POS-ovih stanova te poručio kako će o tome ovisiti i SDP-ova podrška njemu i gradskim vlastima.

Napomenuo je da važeći Detaljni plan uređenja (DPU) dopušta gradnju do 20 stanova, što je malo za ovu lokaciju, a rješenje vidi u izmjeni i dopuni tog plana za područje jugoistočno od raskrižja Bračke i Velebitske ulice ili njegovim stavljanjem van snage, a kako bi se moglo graditi 50 do 70 stanova.

Podsjetio je da je gradonačelnik Puljak u predizbornoj kampanji najavljivao gradnju POS-ovih stanova, zamjerivši novim gradskim vlastima što Grad gotovo godinu dana nakon izbora nema definirane ni lokacije gdje bi se u Splitu mogli graditi POS-ovi stanovi.

"Bojim se da će, ako nastavimo ovim ritmom, proći i četverogodišnji mandat sadašnje vlasti u Splitu, a da neće biti izgrađen nijedan četvorni metar POS-ovih stanova", istaknuo je Matijević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:34