HZJZ UKLONIO FOTKE

‘Tako se neće izleći nove doze‘: Mreže gore od opaski na račun Capaka; HZJZ: ‘Nije sjeo na cjepivo!‘

Bivša premijerka Kosor primijetila je kako nije viđeno u ostalih 26 članica EU da glavni epidemiolozi sjede na kutijama cjepiva
Krunoslav Capak
 HZJZ

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak dočekao je rano jutros prve doze Pfizerova cjepiva koj su stigle transportnim kamionima iz Belgije u dvije kutije.

Fotografija Krunoslava Capaka kako sjedi na jednoj od kutija u kojima su dopremljene doze potaknula je raspravu na društvenim mrežama.

image
Stiglo cjepivo
Hzjz

Tako je bivša premijerka Jadranka Kosor primijetila kako nije viđeno u ostalih 26 članica EU da glavni epidemiolozi sjede na kutijama cjepiva.

Jer se tako neće izleži nove doze, sarkastično je prokomentirala.

Jedan je korisnik, znanstvenik s Instituta za društvena istraživanja, također imao opasku.

- Kad za Božić mama pošalje paket kolača i kobasice sinu studentu u Zagreb. P.s. slikano u čajnoj kuhinji u domu na Savi, 3. paviljon, 1. kat, napisao je uz fotografiju Capaka na kutiji s cjepivima.

I saborska zastupnica Dalija Orešković se oglasila.

- Kada bi ja npr. napisala da ova fotografija zaslužuje visoko mjesto na natjecanju za titulu kreten godine, bio bi to krajnje neprimjeren način javnog komuniciranja koji zaslužuje osudu. No da mi kao društvo reagiramo na neprimjereno, onaj koji se ovako uslikao bio bi smijenjen, napisala je.

Neki su korisnici na Twitteru ostali zgroženi fotografijom.

- Sada sam vidio tu sliku i kao zdravstveni radnik mogu reći da sam ZGROŽEN, pa nije mu unutra piva ili slično pa da sjedi na tome. SRAMOTA SRAMOTA !!! Ali to smo mi po SVEMU ZADNJI i NAJJADNIJI U EU!!, napisao je.

Jedan korisnik smatra da je ta fotografija dostojna kraja užasne godine.

- Znam da do kraja 2020. ima još pet dana, ali vjerujem da je fotka Capakova međunožja dostojno užasan kraj ove općenito užasne godine, napisao je.

Dvije fotografije Krunoslava Capaka na kojima sjedi na kutijama u međuvremenu su uklonjene sa službene stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Capakova zamjenica Marija Bubaš je za RTL izjavila da je šef HZJZ-a sjedio na praznoj kutiji.

- Gospodin Capak sjedio je na praznoj kutiji. Nitko nije toliko neodgovoran da bi sjedio na tako osjetljivom cjepivu koje je najvažnija stvar u državi, kazala je Bubaš odgovarajući na pitanje o fotografiji koja je uzbunila javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:31